StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

EUROPSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE Sve ‘kockice‘ će ove subote još jednom na start, čeka ih poslijepodne repasaž

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2020. - 13:06
Neptunaši Lovro Čondrić i Toni Crnjak zauzeli su peto mjesto u drugoj od tri kvalifikacijske skupine na Europskom prvenstvu do 23 godine, koje se danas i sutra održava u njemačkom Duisburgu, u dvojcu na pariće lakih veslača, te ih poslijepodne čeka repasaž i borba za polufinale, koje su već izborili posade Belgije i Grčke u prvoj skupini, posade Francuske i Estonije u drugoj, te Nizozemske i Španjolska u trećoj. Dubrovčani su bili četvrti na prvom i drugom prolazu, na 500 i 1000 metara, treći na trećem prolazu na 1500 metara s tri sekunde zaostatka za drugoplasiranim Estoncima, a kad je bilo jasno kako ih ne mogu preteći, čuvali su snagu za repasaž.

Isto vrijedi i za blizanke iz Vele Luke, Josipu i Ivanu Jurković, danas članice zagrebačke Trešnjevke, koje su zauzele treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca na pariće, te i njih poslijepodne čeka repasaž. Posada Njemačke je bila najbrža u njihovoj skupini, te je izborila izravan plasman u A finale. U drugoj kvalifikacijskoj skupini to je uspjelo posadi Rumunjske.

Dubrovčanin Patrik Papac, koji nastupa s Mihaelom Girottom s otoka Krka, obojica su danas članovi Trešnjevke, bili su četvrti u drugoj kvalifikacijskoj skupini dvojca na pariće. I oni će poslijepodne još jednom na start, kao i Osječani, blizanci Lončarić, Patrik i Anton, koji su bili treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca bez.  
19. travanj 2024 16:07