StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

EUROPSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE Neptunaši u Grčkoj: Crnjak i Čondrić startaju u subotu u 11.30 sati!

6. rujna 2019. - 22:33
Pripremali su se protekla tri tjedna najprije na Rijeci dubrovačkoj, zatim u Zagrebu, na Jarunu. Nakon toga su spremili vesla i brod te krenuli prema Grčkoj, gradu Ioannini, koja je od 6. do 9. rujna domaćin Europskog prvenstva za veslače do 23 godine. Neptunaši, Toni Crnjak i Lovro Čondrić, debi na velikom natjecanju imat će u subotu, 7. rujna. 

- Prijavljeno je dvanaest posada lakih veslača do 23 godine u dvojcu na pariće. Dvije su skupine. Samo će pobjednici skupina izravno u 'A' finale, dok će ostali, poslijepodne, imati repasaž. Tada će biti dvije skupine s po pet posada. Po dva najbolja iz svake skupine repasaža će u 'A' finale, a ostali će veslati u 'B' finalu - istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun

Crnjak i Čondrić su u travnju osvojili naslov seniorskog prvaka Hrvatske. Bio je to prvi trijumf jedne posade Neptuna na seniorskom državnom prvenstvu od 1991. godine. Čondrić i Crnjak su ovo ljeto bili bez odmora, Izveslali su više od tisuću kilometara u zadnja tri mjeseca. Kako su radili - pokazali su sredinom prošlog mjeseca na kontrolnom natjecanju na Jarunu nakon kojeg je hrvatski izbornik Darko Miškić upisao njihova imena među reprezentativce za nastup na EP-u za veslače do 23 godine.

Crnjak i Čondrić te trener Pavo Bečić imat će na EP-u podršku svojih Neptunaša. Uz stazu u Ioannini bodrit će ih veslači (Pero Kukuljica, Antonio Štrman, Matija Medi...) te klupski čelnici (predsjednik Marko Potrebica i tajnik Maro Kapović).

- Nažalost, zbog lošeg vremena, kiše, točnije pljuskova, svečano otvaranje prvenstva je odgođeno. Kažem nažalost jer je naš Toni Crnjak bio izabran da nosi hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju prvenstva. Ponosni smo na tu činjenicu, tu ukazanu čast, kao i na činjenicu da je ovo drugo veliko međunarodno natjecanje ove godine na kojem nastupaju veslači našeg kluba. Podsjetit ću kako su Pero Kukuljica i Toni Perović nastupili na Europskom juniorskom prvenstvu u njemačkom Essenu, gdje su bili peti u C-finalu. Do 2019. nikad nismo imali više od jednog reprezentativca na nekom velikom natjecanju, a ove godine se možemo pohvaliti kako smo na dva EP-a imali po dvojicu svojih veslača - rekao je Kapović. 
19. travanj 2024 09:51