StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI SENIORSKI KUP Stižu Francuzi, Rusi, Amerikanci, Poljaci...

27. ožujka 2017. - 01:14

Idući vikend Sportska dvorana u Gospinom polju rezervirana je za Europski seniorski kup, međunarodni judo turnir. Prijave su još u tijeku. Prošle godine na dubrovačkom tatamiju nastupile su judoke iz 23 države, a sudeći po prijavama, rekord će biti oboren. Naime, prijavljeno je već 26 država. Francuska je prijavila čak 52 natjecatelja za nastup u Dubrovniku. Zatim, prijavu su poslale Nizozemska, Švicarska, Belgija, Armenija, Australija, Finska, Srbija, Poljska, Velika Britanija, Albanija, Švicaarska, SAD, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Repubila Irska, Izrael, Italija, Crna Gora, Rusija, San Marino, Švedska, Austrija, Njemačka, Mauricijus, naravno, stižu hrvatski judo reprezentativci, koji nižu uspjehe na velikim natjecanjima. Ukupno je prijavljeno 254, a zvali su Makedonci i Slovenci…

Među prvima koju su se prijavili svakako treba izdvojiti nekoliko imena: Francuz Pietri Loic je 2013. bio svjetski prvak iz Rio de Janeira, koji je potom na svjetskim prvenstvima osvojio i srebro te broncu, a ima i tri medalje s europskih prvenstava (srebro i dvije bronce). Medalju sa svjetskog prvenstva ima i Francuskinja Melissa Heleine u kategoriji do 70 kilograma… Poljak Piotr Kuczera je brončani s posljednjeg Europskog prvenstva u Kazanju u kategoriji do 90 kilograma, a treći sa Svjetskog juniorskog prvenstva 2015. godine. Nastupit će i trostruki prvak Australije, Nathan Katz u kategoriji do 66 kilograma. Vlasnici medalja s europskih prvenstava su još Britanka Bekky Livesey, Nizozemka Dewy Karthaus, najsjajniju ima Poljakinja Anna Borowska u kategoriji do 57 kilograma… Trebala bi doći hrvatska olimpijka Barbara Matić, naravno, Dubrovkinja Ivana Šutalo, mlađe seniorska prvakinja Europe u kategoriji preko 78 kilograma. Nastupit će dvojica dubrovačkih judoka, Ardian Sufaj i Stjepo Roko.

- Fantastično je vidjeti ovakav iskorak u broju natjecatelja i organizaciji, pogotovo kada se zna da je već 2015. godine Europski kup u Dubrovniku bio odličan. Dubrovčani su pokazali da su odlični organizatori – ocjena je predsjednice Hrvatskog judo saveza, Sande Čorak nakon završetka prošlogodišnjeg Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku. Sudeći po prijavama, i drugi savezi su istog mišljenja.

Konferencija za novinare održat će se u četvrtak, 30. ožujka, u petak, 31. ožujka ždrijeb je u 20 sati u hotelu Ariston. U subotu, 1. travnja, na tatamiju će se naći judašice u kategorijama do 48, do 52, do 57 i do 63 kilograma te judaši u kategorijama do 60, do 66 i do 73 kilograma, a u nedjelju, 2. travnja, borit će se judašice u kategorijama do 70, do 78 i preko 78 te judaši u kategorijama do 81, do 90, do 100 i preko 100 kilograma.

U subotu preliminarne borbe počinju u Gospinom polju u 10 sati, otvaranje u 16 sati, a nakon toga je finalni blok. U nedjelju je početak također u 10, a finalni blok u 16 sati.

Po završetku kampa, od ponedjeljka do srijede, Dubrovnik je domaćin kampa u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

18. travanj 2024 18:07