StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Erupcija oduševljenja u Gospinom polju, DU kvartet na pobjedničkom postolju, tri zlata i bronca! Lijepa naša u čast Anđele, Ivane i Josipa!

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2023. - 16:29

Deveto izdanje Europskog seniorskog kupa, rekordih 308 judoka iz 24 države s tri kontinenta, tko je neizostavan na tom ‘Touru’ isticao je: ‘Po brojnosti i kvaliteti jedan od najjačih turnira ovog ranga!’, i onda u toj i takvoj konkurenciji drugog ujedno posljednjeg dana eksplozija radosti dubrovačkog juda!

Troje u finalu, Anđela Violić, Ivana Šutalo i Josip Bulić, plus Petrunjela Pavić u borbi za broncu. Četvero DU kimona u finalnom bloku! Skakali su od sreće u Judo klubu Dubrovnik 1966. (Violić, Pavić i Bulić), te u Judo klubu Dubrovnik (Šutalo).

Istina, svo četvero su nas već toliko puta oduševili, Šutalo je bila ta koja je pod vodstvom profesora Željka Đapića prva počela ostvarivati uspjehe na velikim natjecanjima. Prvu na kadetskom prvenstvu Europe, srebro, a od tad je prošlo 11 godina. Violić, Pavić i Bulić zadnjih godina s Mateom Semizom.

image

Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/
image

Anđela Violić (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/
image

Josip Bulić (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/
image

Ivana Šutalo (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Finalni blok drugog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku dubrovački sport neće zaboraviti! Prvo je Anđela Violić uzela zlato u kategoriji do 70 kilograma. Bila je bolja od Aleksandre Samardžić iz Bosne i Hercegovine. Potom je Josip Bulić dobio Nizozemca Iana Van Herka u finalu kategorije do 90 kilograma, a nakon njega Petrunjela Pavić borbu za broncu protiv Karle Prodan u kategoriji do 78 kilograma.

I na kraju Ivana Šutalo pod vodstvom Jakše Đapića! Pobjeda protiv Carmen Dijkstre iz Nizozemske u finalu kategorije preko 78 kilograma!

Tri zlata i bronca za dubrovački judo, sve četiri pobjede u finalnom bloku!

- Ovo će se pamtiti – istaknuo je Bulić

- Prekrasan i nezaboravn zlatmi dan - dodala je Šutalo.

24. travanj 2024 15:45