StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Eksplozija djece grada u zadnjem dijelu državnog prvenstva, te dubrovački stogodišnjak slavi svoj najveći uspjeh u Lijepoj našoj!

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2023. - 20:41

Slavi se u Plivačkom klubu Jug. Kako i ne bi. Plivači su doprvaci Hrvatske! Najveći uspjeh Juga od samostalnosti Lijepe naše. Povijesni rezultat! I to u godini kad je na rođendanskoj torti sto svjećica. Uljepšali su rođendan! 

U trećem dijelu ekipnog prvenstva Hrvatske u Splitu ne samo da su sačuvali treće mjesto, već su na kraju uspjeli preskočiti Medveščak, te su prvi do prvaka, zagrebačke Mladosti, koja je obranila naslov.

Ekipa Frane Ćirka bila je treća nakon prvog dijela sa samo 137 bodova viška u odnosu na četvrtog, pa su u drugom dijelu uspjeli odbiti napad Kantride na treće mjesto, i ne samo to, već su podigli prednost (415 bodova), a u trećem bili sjajni! Koliko sjajni? Dovoljno je reći kako je četvrta Kantrida na kraju skupila 1107 bodova manje, a Medveščak, koji je imao uoči zadnje trećine 166 bodova više, siromašniji je za 215 bodova.  

image

Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug

Tonči Vlašić/

Treći dio? Michel Brassard i Vlaho Nenadić su prvi startali. Brassard četvrti, a Nenadić peti na 200 slobodno, obojica pritom uzela više od 700 bodova, 725 odnosno 720. Zatim Mario Šurković prvi, a Juraj Barčot četvrti na 200 prsno, pa na 100 leptir Brassard drugi (opet iznad 700 bodova), a Marko Baletin osmi. Na 400 mješovito Šurković drugi, a Barčot četvrti, te na kraju četvrta štafeta 4 puta 100 slobodno. Nenadić, Brassard, Šurković i Barčot su doplivala do 725 bodova. I prije štafete Jugaši su potisnuli Medveščak s drugog mjesta...

Prije sedam gosina trećeligaši, sudionici ‘C‘ prvenstva, prije četiri godine su izborili ‘A‘ razred u kojem su treću godinu, i svake su na pobjedničkom postolju. Prvo dvije bronce, a sad srebro!

U najavi nastupa Jugaša na ekipnom prvenstvu se istaknulo: Mala, ali prava ekipa Juga!

PRAVA EKIPA

Najveći uspjeh Jug je ostvario u sastavu: Mario Šurković, Michel Brassard, Vlaho Nenadić, Juraj Barčot i Marko Baletin. U ekipi je bio i Bruno Tošović. Trener Frane Ćirak. 

Mladost je do naslova stigla s više od deset plivača. Uz sve to, zbog čega je radost u Gružu veća, u Jugu sve djeca Grada, sve plivači ponikli u Gružu!

19. travanj 2024 21:18