StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

ZAVRŠENO EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE Pljušte čestitke, Jugovi plivači najbolji u ‘B‘ razredu, sad su Prva liga!

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2020. - 13:02
Slavi Plivački klub Jug. Njegovi plivači su od danas Prva liga. Bili su najbolji na 'B' ekipnom prvenstvu, skupili 17.166 bodova, gotovo tisuću bodova više od glavnog konkurenta, splitskog Mornara, a više od tisuću od trećeg Zadra, te će iduće godine nastupiti u 'A' razredu, među osam najbolji u državi, a kako je 'A' razred plivao paralelno s 'B', kako je u njemu program isti, kako se plivaju iste discipline, stoji kako su Jugovi plivači u splitskom Poljudu ovog vikenda imali četvrti najbolji rezultat u državi. Samo su od njega više bodova skupili oni što su se uspeli na pobjedničko postolje ekipnog prvenstva Hrvatske, Mladost, novi (stari) prvak, doprvak Dubrava, te treći Zagrebački PK.

Jugovi plivači, gotovo kompletna ekipa koja je izborila plasman u 'A' razred, krenula je pod vodstvom trenera Frane Ćirka 2016. godine iz trećeg, 'C' razreda. Prošle godine su bili drugi u 'B', 'tukli' se sa splitskim Jadranom do zadnje discipline za prvo mjesto, jedinu kartu za 'A' razred, a sad su bili tako dobri da su dosta prije posljednje utrke mogli otvoriti šampanjac. Uz to, nek se zna, Jug ima samo jednog seniora (Ivan Đuran), zatim jednog mlađeg seniora (Đivo Matović), tri juniora (Mario Šurković, Michel Brassard i Đivo Damić), te dva mlađa juniora (Marko Baletin i Juraj Barčot) s tim što je Šurković prva godine juniorskog staža, a Barčot prva godina u mlađe juniorskom uzrastu.

Plivački klub Jug je u Splitu imao još razloga za zadovoljstvo. I drugi cilj je ostvario. Plivačice su izborile ostanak u 'B' razredu. Zadatak im je bio izbjeći posljednje mjesto, i u tome su uspjele, i to bez ikakvog problema. Već nakon prvog od tri dijela prvenstva su pobjegle Olimp Zaboku, nakon drugog, a uoči posljednjeg trećeg dijela, imale su uvjerljivu prednost, koju su znale sačuvati u trećem dijelu. Na kraju su skupile 758 bodova više od Olimp Zaboka, koji seli u 'C' razred.

- Ostvarili smo oba cilja unatoč problemima. Naime, Brassard je zbog gripe propustio nekoliko treninga uoči nastupa u Splitu, i nije bio jedini takav. Zbog toga je bilo malo straha uoči nastupa u Splitu, ali unatoč tome Brassard je nastupio u čak devet disciplina. Bez njega ne bi uspjeli, međutim, naravno, ovo nije bio njegov maksimum. Žao mi je što ga je gripa onemogućila da i on ispliva normu za Europsko juniorsko prvenstvo već sad, a što je uspio Šurković isplivavši prvog dana normu u disciplini 50 metara slobodno. Međutim, vjerujem kako će i Brassard u tome uspjeti. Dakle, dogodine smo u 'A' razredu. Priključit će nam se Roko Zvone i Vlaho Nenadić, koji su među najboljima u svom uzrastu u državi. Imamo odličnu mladu momčad. Samo treba nastaviti. Svi su dali doprinos ovom uspjehu, Damić i Matović su odlično plivali 1500 metara... Uglavnom, ponosan sam na njih. Ovo je plod njihovog rada. Čestitke i plivačicama, njihovom treneru. Vodio ih je Andrej Drobac, a plivale su Ana Lučić, Adriana Marinović, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Ljuban, Tonka Bušković, Antonia Šurković i Rafaela Škrabo. Unatoč problemima uoči prvenstva one su bez problema ostvarile svoj cilj – naglasio je Jugov šef struke nakon uspješnog vikenda u Splitu.
20. travanj 2024 12:17