StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

E.... PELE, PELE Zaigro se Brazilac, potpisao potez nakon kojeg se postavlja pitanje: ‘Kakve koristi ima Square od takvog igrača?‘

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2021. - 21:20
Leonardo Dos Santos 'Pele' nosio je dres Squarea od 19. rujna 2018. do 20. kolovoza 2020. godineTonči Vlašić

Zaigrao se malo previše Leonardo Dos Santos, poznatiji pod nadimkom Pele, brazilski malonogometaš s gotovo 33 godine na leđima. Potpisao je prošli mjesec za Square, dogovorio povratak u redove 'crveno plavih', otišao potom doma javit se svojima, ali nakon povratka iz Brazila u Europu nije došao u Dubrovnik, već se zaustavio u Portugalu te odlučio potpisati tamo još jedan ugovor. Ovaj put za Viseu 2001.

Portugalci su ga nakon toga lijepo obukli u svoje 'narančaste' boje, predstavili svojim navijačima, pričao je Pele pred kamerama o sebi, kao onda nama kad je došao prvi put u Gospino polje. Zaboravio spomenut 'sitnicu' kako je nekoliko dana prije potpisao povratak u redove hrvatskog prvoligaša Squarea, ali, kad mu se već dogodilo da je zaboravio, ima tko će ga podsjetit.

Kratko i jasno, što je napravio Pele to se, naravno, ne može. Square može biti miran. Registrirao je igrača, ima sve crno na bijelo. Hrvatski nogometni savez je potvrdio registraciju. Pele je 19. kolovoza 2021. opet stekao pravo nastupa za Square, koji je sad, kad je čuo što se dogodilo, poslao pismo Portugalcima, Viseu 2001., u kojem piše kako je 'netko njihov' zalutao kod njih, te kako bi mu trebalo reći da se vrati 'kući'. Pele se, naravno, ne javlja nikome iz Squarea. Možda Portugalci dožive isto. Ali, ako se odluče okrenuti broj Squarea, nema dileme kako će im se netko javiti. Pele pak ako želi nastaviti karijeru morat će učiniti isto. 

Međutim, nakon poteza kojeg je potpisao Pele postavlja se pitanje: 'Kakve koristi ima Square od takvog igrača?'. Bolje da 'crveno plavi' novce, koje je trebao dobiti Brazilac, potroše za nekog drugog. Recimo, dogovore ipak povratak Mirka Hrkača.

Nova sezona počinje 1. listopada. Square gostuje kod Crnice

18. travanj 2024 13:13