StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON |

DVOJAC NA EURU, A NA DRŽAVNOM KADETSKOM IGRALI U ČETIRI OD PET FINALA Patrik Karamatić dvostruki prvak, drugo zlato uzeo u paru s Patrikom Konjuhom

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2021. - 12:27
Patrik Karamatić je prije dvije godine bio dobitnik nagrade Dubrovačkog saveza športova, koju mu je dodijelio tajnik Alen Bošković za trijumf na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske. Sad je zlata osvojio i na kadetskom PHBožo Radić/Cropix

Lučia Galjer i Marko Janičić, članovi Badmintonskog kluba Dubrovnik, bili su sudionici Europskog prvenstva za uzrast do 17 godina. Hrvatska reprezentacija, tri igračice i tri igrača, nastup na EP-u u Sloveniji pamtit će po samo jednoj pojedinačnoj pobjedi, i to Roka Pipunića, člana zagrebačkog Purgera.

Galjer i Janičić su za reprezentaciju igrali i u ekipnom dijelu prvenstva, Hrvatska je bila posljednja u skupini s Belgijom, Švedskom i Poljskom (Rusija je osvojila zlato, Francuska srebrom, a broncu Češka i Danska), dok je u pojedinačnom dijelu prvenstva 14-godišnja Galjer igrala u turniru mješovitih parova, a 16-godišnji Janičić pojedinačno te u muškim parovima. Od pet zlata (igračice, igrači, ženski i muški parovi, te mješoviti par) Francuska je osvojila dva zlata, a po jedno Bugarska, Rusija i Danska.

Galjer je nakon nastupa u Sloveniji nastupila na državnom kadetskom prvenstvu, uzrast do 15 godina, koje je održano u Čakovcu. Brončana u pojedinačnoj konkurenciji, doprvakinja Hrvatske u paru i u mješovitim parovima. Srebro u paru osvojila je igrajući s Karlom Ivom Vuletić, a srebro u mješovitim parovima s Patrikom Karamatićem, koji je bio prvo ime Badmintonskog kluba Dubrovnik na prvenstvu.

Naime, Karamatić je osim srebra s Galjer osvojio i dva zlata. Kadetski je prvak Hrvatske pojedinačno, te u muškim parovima. Do naslova prvaka Hrvatske u paru stigao je igrajući s Patrikom Konjuhom. Dubrovački klub je imao predstavnike u četiri od ukupno pet finala kadetskog PH osvojivši ukupno šest medalja (dva zlata, dva srebra i dvije bronce).

Broncu su još osvojili u mješovitim parovima, i to Konjuh i Vuletić. Konjuh je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do četvrtfinala u kojem je s 21:16 i 21:19 poražen od Mirana Vojvodića, člana Zagreb Maksimira, prvog nositelja, kojeg je Karamatić dobio u finalu 21:17 i 21:19. Galjer je u polufinalu izgubila od Ane Pranić iz Medvedgrada 1998., prve nositeljice, kasnije pobjednice. Karlu Ivu Vuletić zaustavila je u četvrtfinalu druga nositeljica, Kora Špehar iz Zagreb Maksimira s 21:16 i 21:13.

Spomenute uspjehe na prvenstvu u Varaždinu Badmintonski klub Dubrovnik ostvario je pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana. 

23. travanj 2024 20:25