StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON |

DVOJAC DUBROVNIKA NA EUROPSKOM PRVENSTVU DO 17 GODINA Marko Janičić i Lučia Galjer upisali prve nastupe

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2021. - 17:36
Hrvatska reprezentacija do 17 godina na EP-u - Lučia Galjer (prva s lijeva), Marko Janičić (četvrti s lijeva)

Članovi Badmintonskog kluba Dubrovnik, 16-godišnji Marko Janičić i 14-godišnja Lučia Galjer igraju u sastavu reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu za uzrast do 17 godina, koje se održava u Sloveniji.  

Janičić je igrao i protiv Belgije na startu, te protiv Švedske u 2. kolu u kojem je Galjer upisala prvi nastup. U oba meča Janičić je igrao muški par, prvi dan je uz njega bio 16-godišnji Borut Patčev, član zagrebačkog Medvedgrada 1998., a protiv Švedske 15-godišnji Roko Pipunić, član zagrebačkog Purgera. Galjer je igrala mix s Patčevim.

U tijeku je ekipni dio prvenstva. Hrvatska je u skupini 3 u kojoj je još Poljska, koja je lider skupine s 2/0. Belgija i Švedska imaju po 1/1, dok je Hrvatska posljednja s 0/2. U posljednjem, 3. kolu, Hrvatska igra protiv Poljske. Ukupno je osam skupina. Pobjednici će u četvrtfinale.

Nakon ekipnog igra se pojedinačno prvenstvo Europe. Hrvatski izbornik Josip Uglešić je odradio kako će Janičić igrati u pojedinačnoj konkurenciji, te u paru s Pipunićem, dok će Galjer nastupiti u mješovitom paru, i to s Patčevim.

25. travanj 2024 06:36