StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

DVA JEDRA ORSANA U TOP 10, MARK VLADIĆ PRVI DO POBJEDNIČKOG POSTOLJA Raste optimizam u Orsana nakon nastupa njegovih Optimista na državnom prvenstvu

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2021. - 16:36

Prošlo je dosta vremena, a Orsan u optimistima ni blizu TOP 10, samog vrha, ali svemu dođe kraj, pa tako i tom postu, te evo opet dubrovačkih jedara u vrhu državnog prvenstva, i to jedan nije uspio ući samo u TOP 10, već u TOP 5, a kad se podvukla crta pod učinak, bio je korak do pobjedničkog postolja. Orsanovac Mark Vladić je četvrti na prvenstvu Hrvatske do 12 godina, koje se održalo u organizaciji Jedriličarskog kluba Split.

Toma Smirčić je na svom regatnom polju bio sjajan. Kad se oduzeo najlošiji plasman, a njemu je to bilo drugo mjesto u drugom plovu, ostala su članu Splita tri pobjede. Najbolji u prvom, trećem i posljednjem četvrtom plovu. Roko Mlinar iz zadarskog Uskoka je osvojio srebro, a broncu još jedan jedriličar kluba domaćina, Zoran Jakić. Upravo su se Jakić i Vladić na kraju tukli za broncu u zadnjem plovu. Vladić je trebao biti četiri mjesta bolji, ali Jakić je na domaćem terenu bio u grupi vodećih, te je Orsanovac na kraju ostao prvi do pobjedničkog postolja.

- Tužan si u prvi trenutak, ali poslije ponosan na dobar plasman – komentirao je četvrto mjesto Vladića njegov trener Marijan Pamuklić, koji se može pohvaliti s još jednim TOP 10 plasmanom.

Marin Domijan je deseti u konkurenciji dječaka na prvenstvu Hrvatske, dvanaesti računajući obje konkurencije, a i preostala dva člana dubrovačkog kluba su imala razloga za zadovoljstvo. Na kraju su nastup zaključili u gornjem domu, u zlatrnoj sredini – Borna Klečak je 34., a Marino Jozović 38. u konkurenciji 78 natjecatelja.

image
Marin Domijan (Orsan)
Tonči Vlašić
image
Trener Orsana Marijan Pamuklić
Tonči Vlašić

Vladić je, gledajući rezultate, u sva četiri plova bio u TOP 10, a u prvom prvi do prvaka Smirčića – drugi je prošao ciljem. Sve skupa narastao je optimizam u Orsana nakon nastupa njegovih Optimista na državnom prvenstvu do 12 godina, a uoči idućih natjecanja. 

image
Mark Vladić (Orsan)
Tonči Vlašić
22. travanj 2024 05:28