StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Dva dana Prvenstva Dalmacije, slike Dubrovnika, Župe dubrovačke i Nove Mokošice. Dva su pala u trećem odlučujućem setu, a jedan tako dva puta

Piše Tonči Vlašić
20. veljače 2023. - 22:39

Zlato Splitu, srebro Sinju, bronca Brda Sport2lifeu, a s njima će i četvrti Zadar na državno prvenstvo. Naša županija je imala svoja tri aduta na Prvenstvu Dalmacije za mlađe kadetkinje, tj. Prvenstvu regije jug, koje se dva dana igralo u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka i u Sportskoj dvorani u Gospinom polju: Dubrovnik je prošao skupinu, ali je zaustavljen u četvrtfinalu, na korak do plasmana na završnicu državnog prvenstva, dok Nova Mokošica i Župa dubrovačka nisu u skupini uspjeli izboriti jedno od prva dva mjesta, a što je donosilo nastup u četvrtfinalu. 

Dubrovnik je u skupini ostvario dvije pobjede i poraz, Župa dubrovačka pobjedu i dva poraza, dok je Nova Mokošica bila bez pobjede. Dubrovnik je u četvrtfinalu izgubio od Sinja 2:1 u setovima iako je u tri seta osvojio više poena. Župa dubrovačka je u skupini poražena od Sinja s 2:1, i to je dobila prvi set s 26:24, drugi izgubila 22:25, a treći s 13:15. U skupini Dubrovnik je bio bolji od Šibenika ’91 i Benkovca, a izgubio od 2:1 od Splita, kasnijeg pobjednika...

image

Dubrovnik - Šibenik ‘91.

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik - Šibenik ‘91.

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik - Šibenik ‘91.

Tonči Vlašić/
image

Dubrovnik - Šibenik ‘91.

Tonči Vlašić/

Pobjedu je Župa dubtrovačka izborila protiv Nove Mokošice.

Pamtit će se kako su oba kluba iz centra dalmatinske odbojke, Ribiola Kaštela i Marina Kaštela, poražena u četvrtfinalu s 2:1, i to od Splita odnosno Brda Sport2life, i to nakon što su dobila prvi set s 25:21.

Nastupilo je ukupno petnaest ekipa uzrasta rođenih 2008. godine i mlađih. 

image

ŽOK Dubrovnik

Tonči Vlašić/

ŽOK DUBROVNIK

Igračice: Nika Stražičić, Josipa Drobac, Petra Oberan, Nika Čupić, Petra Kulaš, Matea Vuletić, Laura Prkačin, Karla Krešić, Andrea Butigan, Mia Vukas, Brigita Prkoča, Gabriela Obradović, Anamarija Mrakić i Petra Rajčević. Trenerice: Paulina Prkačin i Marina Radić.

image

ŽOK Župa dubrovačka

Tonči Vlašić/

ŽOK ŽUPA DUBROVAČKA

Igračice: Petrunjela Mijović, Ani Žitnik, Ružica Šunjić, Lucija Handabaka, Katarina Batina, Stela Jakobušić, Mihaela Jeličić, Mihaela Matić, Petra Brač, Karmen Rajković, Kate Mijatović, Nika Lisowski, Lucija Milić i Ivana Brač. Trener: Nikola Makivić.

image

ŽOK Mokošica

Tonči Vlašić/

ŽOK NOVA MOKOŠICA

Igračice: Petra Nikolić, Ivana Zucalo, Anita Šakota, Sandra Obrovac, Ana Buterin, Maja Duper, Marija Lovrić, Katarina Gvozdenica, Laura Urljević, Andrijana Stanković, Andrea Fundek, Gita Vlašić, Lucija Zrno i Ivana Prkačin. Trener: Tonći Carević.

16. travanj 2024 10:42