StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARICE 'LIBERTAS KUP'

Dustra ogranak Kaštela osvojila 200.000 kuna!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
5. listopada 2016. - 03:42

Prošle godine su izgubili finale, a ovaj put su otišli do kraja – ekipa Dustra ogranak Kaštela pobjednik je drugog izdanja nogometnog turnira na male barice, Libertas kup. Pokal i medalje pobjedniku uručio je dubrovački gradonačelnik, Andro Vlahušić te ček u iznosu od 200.000 kuna.

Finale Taj Mahal Lero - Dustra ogranak Kaštela bila je partija šaha. Oba sastava su razmišljala 'satima' dok bi povukala idući potez. Nije da nije bilo pokušaja da se ugrozi gol suparnika, ali bila je to po udarcima jedna od najsiromašnijih utakmica turnira. Kako nitko u četrdeset minute igre nije uspio matirati suparnika, odlučivali su penali, a tu su Kaštelani bili uspješniji.

Penale je otvorio Taj Mahal Lero. Hasan Kacić nije naciljao mrežu, već okvir gola. Potom pogađa Matija Babić. Druga serija - drugi promašaj Taj Mahal Lero. Ovaj put nije precizan bio Ado Bijedić. Drugi izvođač za Dustra ogranak Kaštela - drugi pogodak Kad je lopta, koju je uputio Toni Legčević završila u mreži, počelo je slavlje Kaštelana.

Kraj finala u Uvali Lapad, a početak vatrometa, koji je bio šlag na torti sjajne organizacije turnira.

Baldo Cicijelj (Caffe bar Antika) je najbolji strijelac turnira sa 7 pogodaka, dok je Matija Babić (Dustra ogranak Kaštela) izabran za najboljeg igrača turnira. Obojica su dobila plaketu, loptu i ček u iznosu od 5.000 kuna. Trofej Fair play je dobila momčad Senabil Sarajevo. Drugoplasirani Taj Mahal Lero dobio je pokal i srebrne medalje te 50.000 kuna, treći Beach bar Cool Caffe bar Leonardo je uz pokal i brončane medalje nagrađen s 20.000 kuna, četvrtoplasirana PGM Ragusa s 10.000 kuna, a sastavi, koji su poraženi u četvrtfinalu (Caffe bar Mirakul, Restorani Nautika, Caffe bar Antika i Dustra), s po 5.000 kuna. Nagrade su uz gradonačelnika dodijelili u ime organizatora, Mario Zvono, Ante Batina, Akan Dilberović, Tomo Sjekavica i Miro Butigan te zamjenik gradonačenika Željko Raguž.

Drugo izdanje Libertas kupa okupilo je 61 momčad iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

FINALE Taj Mahal Lero - Dustra ogranak Kaštela 0:0 / penali 0:2
Suci:
Neven Tomičić i Bartul Vukojević
TAJ MAHAL LERO: Hasan Kacić, Joško Atijas, Vlaho Grbešić, Denis Kočić, Admir Bijedić, Denis Hasanović, Ante Daničić.
DUSTRA OGRANAK KAŠTELA: Ante Radman, Joško Sunara, Robert Vinko Pavičić, Mate Muselin, Božo Duvnjak, Toni Kovačević, Matija Babić, Ante Cvitanović, Toni Legčević.

23. travanj 2024 14:08