StoryEditor
OstaloFESTA POD JEDRIMA |

DUBROVNIKU REGATA ZA DAN DRŽAVNOSTI Liga Orsan prvi put Arhimedu, koji je na deset od trinaest kola sedme sezone bio na pobjedničkom postolju!

Piše Tonči Vlašić
14. lipnja 2020. - 20:34
Vedran Kosović je preuzeo prijelazni pokal iz ruku Marinka Mikulandre, predsjednika Orsana. Posada Arhimeda ukupni je pobjednik sedmog izdanja Lige Orsan foto: Tonći Plazibat/HANZA Media
Vedran Kosović je podigao prekrasni prijelazni 'pokal' Lige Orsan. Na njemu su imena svih dosadašnjih pobjednika, a uz godine 2019./20. upisat će se ime broda Arhimed čije je kormilo držao Kosović, a s kojim su do ukupne pobjede dojedrili Eugen Miljan, Klaudio Pozniak, Damir Bulić, Ane Crnjak, Pero Šoletić i Igor Šimunović.

- Presretni zbog uspjeha. Prve sezone smo bili treći, a i prethodne sezone. To su nam do jučer bili najbolji plasmani u ukupnom poretku – rekao je Kosović primajući čestitke. Ove sezone Arhimed je ostvario četiri pobjede, tri druga i tri treća mjesta, skupio deset postolja u ukupno trinaest kola Lige Orsan.

- Arhimed je bio uvjerljivo najbolji. Čestitamo – istaknuo je Dean Kontić zaključujući sedmu sezonu Lige Orsan. Posada Arhimeda uzela je, naravno, i pobjednički pokal u trajno vlasništvo, dok je pokal za drugo mjesto za sezonu 2019./20. podigla ekipa s broda Analea: Igor Šikić, Mario Anđelić, Đino Baraba, Mario Bulić i Maroje Kurajica, a za treće mjesto ekipa broda Kana u sastavu Davor Obradović, Hrvoje Kulišić, Marko Domjan, Mato Krile, Dean Kontić, Olaf John, Maro Jozović i Miho Sturica.

Liga Orsan počela je 24. studenog 2019. godine. Zaključena je malo kasnije nego je bilo predviđeno. Razlog se zna – koronavirus. Međutim, najvažnije, odjedrena je do kraja. Okupila je ove sezone stotinjak sudionika.

Posljednje kolo Lige Orsan bila je ujedno regata iz kalendara Hrvatskog jedriličarskog saveza, regata povodom Dana državnosti, a nju je osvojio Dubrovnik za čijim je kormilom bio 76-godišnji Tonči Kordić. Dubrovnik je slavio ne samo po ORC-u, već i po OPEN-u. Po ORC-u je drugi bio Arhimed, a treći Niko Kmetović za kormilom broda Justin Ten, dok je po OPEN-u Južni vjetar s Jadranom Gamulinom zauzeo drugo mjesto, a treći bio Arhimed.

Pokale najuspješnijima uručio je Marinko Mikulandra, predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan.  

Prije svečanosti dodjele nagrada u lučici Orsan, prvo najboljima na regati povodom Dana državnosti, a potom najuspješnijim posadama sedme sezone Lige Orsan, pljeskalo se Denisu Vukasu i Ivu Kvestiću za pobjedu ostvarenu s Dubrovnikom na regati Sušac 100x2.
loading...

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 03:04