StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

DUBROVNIK U VIŠEM RANGU Uzele set u Domu odbojke, cilj je ostanak!

12. listopada 2019. - 17:10
Vratio se Dubrovnik u Prvu hrvatsku ligu trijumfom u južnoj skupini Prve 'B' hrvatske lige. Pamtit će se iz te prošle sezone kako je izgubio kod kuće na startu od Sinja s 3:2, a potom istog suparnika, jedinog u borbi za prvo mjesto, dobio u proljeće u njegovom domu sa čistih 3:0. Kako su obje ekipe bile uvjerljive protiv ostatka lige, ekipa trenerica Mirjane Vreće i Marine Radić je na kraju imala dva boda više od Sinja izborena u međusobnim ogledima te je evo u novoj sezoni u većem rangu, a tu novu sezonu počela je porazom 3:1 u Domu odbojke na Savi od druge ekipe HAOK Mladost.

HAOK Mladost II je prvi set utakmice, kojom je otvorena sezona 2019./20. u Prvoj hrvatskoj ligi, dobila nakon 23 minute igre s 25:20. U drugom setu uzvraća Dubrovnik istim rezultatom. Potom u trećem setu 25:17 za domaćina, koji je dobio i četvrti set s 25:18 te nakon 88 minuta igre osvojio sva tri boda.

Dubrovnik je protiv HAOK Mladost II igrao u sastavu: Ivana Marinović, Anđela Čuljak, Gabriela Stipanović, Nora Đurić, Hana Dilberović, Petra Putica, Doris Buzolić, Ivana Ivaniš, Martina Vreća, Karla Burđelez, Nina Jakić, Ema Šušić, Mia Njavro i Katarina Drobac. Nedostajala je Mara Šilje.

U odnosu na prošlu sezonu nove su dvije igračice - 18-godišnja Nora Đurić iz Osijeka i 17-godišnja Doris Buzolić iz Sinja, obje juniorke. Dosta više je igračica koje su ili prestale igrati, ili su nastavile školovanje u drugim sredinama te ne mogu pomoći Dubrvniku u novoj sezoni: Anđela Turuk, Sanja Curić Delić, Lea Burić, Katija Vuličević, Đive Turajlić i Ana Matuško.

- Cilj je zadržati status prvoligaša - kratko i jasno iz redova Dubrovnika.

U Prvoj hrvatskoj ligi još igraju Dinamo, Karlovac, Zadar, Veli vrh, Don Bosco, Kostrena, Nova Gradiška i Drenova, koja je u 2. kolu gost u Gospinom polju.
 
19. travanj 2024 07:21