StoryEditorOCM
OstaloDRUGO IZDANJE DUBROVAČKOG TRIATLONA OKUPILO NATJECATELJE S TRI KONTINENTA

DUBROVNIK TRIATLON ZA PET Svi su plivali, vozili biciklu te na kraju trčali, ali opet je bio najbolji Jakša Diklić

12. listopada 2019. - 21:33
Novost je ove godine bila treća disciplina - Super Sprint, prevedeno 375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje biciklom te 2,5 kilometra trčanja, a tom najkraćom mogućom triatlon disciplinom organizatori, Triatlon klub Dubrovnik, željeli su motivirati mlađe i one koji su tek počeli da nastupe na drugom izdanju Dubrovnik Triathlona.

Nastupili su ne samo oni, već su ove subote u Dubrovniku plivali, vozili biciklu i trčali natjecatelji iz Slovenije, Njemačke, Francuske, SAD-a, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Kanade, Austrije, Nizozemske, Južnoafričke Republike, Velike Britanije, Hrvatske...

Naravno, oni s dužim stažom u triatlonu nastupili su zahtjevnijim disciplinama - olimpijskom triatlonu te Sprintu. Natjecatelji u Olimpijskom triatlonu imali su zadatak isplivati 1500 metara, odvoziti 40 kilometara biciklom, te istrčati 10 kilometara, a onima u kategoriji sprint zadarak je bio duplo kraći. Start ove godine nije bio na Velikom mulu, već se plivat krenulo po sredini Luke Gruž do Mosta dr. Franja Tuđmana i natrag. Nakon prolaska kroz zonu tranzicije u gruškoj luci uslijedila je biciklistička utrka kroz Rijeku dubrovačku do ACI marine u Komolcu, a potom se trčalo do dječjeg igrališta na Batali....

Na kraju - kruna je opet na glavi Jakše Diklića. Konavljanin, član Dubrovnika, ove godine je olimpijski triatlon savladao za dva sata, pet minuta i 34 sekunde, a prošle godine za dva sata, deset minuta i dvadeset i tri sekunde. Ove godine je staza bila malo izmjenjena, ali, piše se – oboren je rekord Dubrovnik triatlona. I pobjednica – slavila je u ženskoj konkurenciji Ava Lee iz Velike Britanije – bila je brža od vremena s kojim je prošle godine pobjedu odnijela Leni Fafangel iz Slovenije, koja je kroz cilj prošla nakon dva sata, trideset minuta i trideset i četiri sekunde. Lee je išla brže sedam minuta i jednu sekundu.

I ove je godine najveći konkurent Dikliću za pobjedu bio Luka Čupić iz Crne Gore. Iako je bio brži nego prošle godine, nije uspio stići do zlata. Bronca je, kao i zlato, ostala u Hrvatskoj. Osvojio ju je Riccardo Kuhar. U konkurenciji natjecateljica srebro je uzela Jelena Tomašević iz Crne Gore, a broncu Hannah Grant iz Švicarske.

Pobjedu u Super sprintu odnio je Slovenac Jan Peterka, Dubrovčanin Luka Rajčević je bio drugi, a Crnogorac Aleksandar Filip treći. U Sprintu slavili su Haris Fazlić iz BiH i Monika Peterka iz Slovenije.
19. travanj 2024 06:45