StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

DUBROVNIK NAKON 4 GODINE I 7 DANA BIO GOST MLADOSTI Neće Dubrovnik dugo čekati na novi dolazak u Dom odbojke

Piše Tonči Vlašić
30. siječnja 2021. - 21:04

Vratio se Dubrovnik u Dom odbojke na Savi, i to je nakon četiri godine i sedam dana zaigrao u njemu protiv zagrebačke Mladosti za bodove. Nije uspio iznenaditi lidera Super lige, te aktualnog prvaka, koji je, kao i većinu utakmica ove sezone, dobio sa čistih 3:0 (dvanaesta pobjeda u trinaestom nastupu bez izgubljenog seta), ali sama činjenica da je Dubrovnik ponovno zaigrao na glavnoj pozornici, ponovno kontra najuspješnijeg hrvatskog kluba svih vremena, ima za klub iz Gospina polja pozitivan predznak.

- Utakmica protiv Mladosti je nagrada za sve što je napravila naša ekipa u posljednje vrijeme - istaknuli su u redovima Dubrovnika još uoči prvog ogleda protiv Mladosti ove sezone, kad je zagrebačka ekipa u prvom dijelu sezone bila gost u Gospinom polju.

Prije četiri sezone, kad je posljednji put stigao u Zagreb kod Mladosti u borbu za bodove u najvećem rangu, Dubrovnik je nizao poraze. Bio je najmlađi sastav lige, i kao takav od 1. kola glavni kandidat za ispadanje, a što se na kraju i dogodilo. Ostvario je samo jednu pobjedu u sezoni. Sve ostalo je izgubio. Vratio se ove sezone među najbolje. Nije posegnuo za pojačanjima, kao ni kad je prethodni put izborio najveći rang, te je ponovno uz njegovo ime 'prišivena' uloga glavnog kandidata za ispadanje, ali ove sezone je ugodno iznenadio.

U Dom odbojke je ušao s 13 bodova na svom kontu, sa četiri pobjede u prvih dvanaest utakmica sezone, s lijepom bodovnom prednošću u odnosu na dva posljednja sastava lige, a s malim zaostatkom za mjestom u sredini prvenstvene tablice.

Do kraja ligaškog dijela je još devet kola. Iduće je super važno za ekipu iz Gospina polja. Stiže joj u goste pretposljednji Poreč, kojeg je dobila usred Poreča u prvom dijelu sezone. Nova pobjeda bi bila veliki korak prema cilju, ostanku u društvu najboljih, te se ne bi opet dugo čekalo na novi ogled sa zagrebačkom Mladosti za bodove u dubrovačkoj sportskoj dvorani, te u Domu odbojke na Savi. 

19. travanj 2024 09:15