StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Dubrovkinja novim uspjehom u Svjetskom seniorskom kupu osigurala nastup na Europskom seniorskom prvenstvu, Petrunjela Pavić: ‘To je bio cilj!‘

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2022. - 12:35
Pobjedničko postolje Svjetskog seniorskog kupa u Pragu u kategoriji do 78 kilograma - (s lijeva na desno): srebrna Chloe Buttigieg (Francuska), zlatna Anna Monta Olek (Njemačka), brončane Petrunjela Pavić i Moria De Villiers (Novi Zeland)Carlos Ferreira

Napustila je prijepodne Prag gdje je jučer osvojila broncu u kategoriji do 78 kilograma na European Openu, te je krenula s ostalim reprezentativcima za obližnji Nymburk gdje je čeka trening kamp. Nema odmora, ističe, jer će uskoro put Turske, na Grand Prix u Antalyju, zatim je čeka Europski seniorski kup u Gospinom polju, a odmah nakon domaćeg zadatka ide na Europsko seniorsko prvenstvo u Bugarsku, točnije u Sofiju, koje je osigurala novim uspjehom.

- Dvije bronce s European Open natjecanja, tj. sa Svjetskih seniorskih kupova, najveći su mi uspjesi u seniorskoj konkurenciji, uz srebro s Europskog mlađe seniorskog prvenstva prošle godine to su ujedno moji najveći i najdraži uspjesi u posljednje vrijeme – istaknula je Petrunjela Pavić, 21- godišnja judašica Dubrovnika 1966.

Prvu broncu u Svjetskom seniorskom kupu uzela je prošli mjesec, sad je u Pragu dobila tri od četiri borbe. 

- Do uspjeha sam stigla protiv kvalitetnih suparnica. Gruzijka s kojom sam se borila na startu ima stvarno dobre rezultate, istina, u kategoriji do 70 kilograma. Ovo joj je bilo jedno od prvih natjecanja u kategoriji do 78 kilograma. Međutim, fizički izuzetno jaka suparnica te nije bilo lako ostvariti uspjeh. Potom, borba protiv prve nositeljice, koja je na kraju uzela zlato. Njemica Olek je imala je bolju taktiku. Poslije me čekao repasaž, a na startu također njemačka reprezentativka od koje sam prije nekoliko godina izgubila u Berlinu. Sad sam joj uzvratila. Na kraju opet njemačka reprezentativka, Faber, koja je po meni bolja i od Olek. S trenerom Mateom Semizom smo složili, pokazalo se, dobru taktiku. Baš sam dobro odradila tu borbu – napravila je đir do bronce Pavić.

- Presretna sam jer sam osigurala nastup na Europskom seniorskom prvenstvu. To je bio cilj. Zadovoljstvo je još veće kad se zna kako sam baš dobro odradila borbe – naglasila je Pavić, aktualna mlađe seniorska doprvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma.

Računajući samo svjetske i europske kupove, kadetske, juniorske i seniorske, Pavić je vlasnica ukupno 12 medalja (tri zlata, tri srebra i šest bronci). Plus, ima dvije medalje s europskih prvenstava. Osim mlađe seniorskog srebra tu je i bronca, koju je 2019. izborila na Europskom juniorskom prvenstvu. 

20. travanj 2024 18:18