StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKI SUDAC U BUDIMPEŠTI

Dubrovkinja Klara Mitrović, bivša uspješna judašica, državna prvakinja, sudi sedmi put na jednom Europskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
5. studenog 2021. - 19:31

Nisu na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe, koje je danas počelo u Budimpešti i traje do nedjelje, 7. studenog, iz Dubrovačko-neretvanske županije sudionici samo četiri judoke (Iva Oberan iz Župe dubrovačke, te Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić iz Dubrovnik 1966) i trener (Mateo Semiz iz Dubrovnik 1966.), već je na prvenstvu i sutkinja, Dubrovkinja Klara Mitrović.

Prije osam godina stekla je zvanje kontinentalnog suca, a prije četiri godine je jedna od najuspješnijih dubrovačkih judašica, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., višestruka državna prvakinja, poslije osvajačica medalja na veteranskim svjetskim i europskim prvenstvima, otišla korak dalje. Postala je prva hrvatska sutkinja s A licencom, znakom IJF-a, svjetske judo organizacije.

Europsko mlađe seniorsko prvenstvo u Budimpešti je njezino sedmo veliko natjecanje, svih sedam prvenstava Europe. Do sad je sudila na dva veteranska i dva kadetska, te na jednom juniorskom, a ovo joj je drugo mlađe seniorsko.

Mitrović je jedini sudac iz Hrvatske na mlađe seniorskom EP-u u Budimpešti.

ZLATO ZA HRVATSKU

Prvog dana EP-a Solinjanka Ana Viktorija Puljiz je osvojila zlato u kategoriji do 52 kilograma, te se njoj u čast svirala Lijepa naša. Puljiz je do naslova mlađe seniorske prvakinje Europe stigla s pet pobjeda.

Rusija je s dva zlata i dvije bronce najuspješnija prvog dana EP-a. Po jedno zlato još imaju Njemačka, koja ima i tri srebra, zatim Srbija, koja je osvojila i broncu, dok po jednu medalju, i to zlatnog sjaja, kao Hrvatska imaju još Poljska i Rumunjska.

image
Klara Mitrović je 2013. godine položila za kontinentalnog suca, a 2017. godine postala prva hrvatska sutkinja s A licencom, znakom IJF-a, svjetske judo organizacije
Tonči Vlašić
23. travanj 2024 15:00