StoryEditorOCM
OstaloSENZACIJA |

DUBROVČANIN U FINALU PRVENSTVA ITALIJE Marko Kuraja asistirao za pogodak kojim je Meta Catania izbila iz cipela još jednog favorita!

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2021. - 19:39
Marko Kuraja je ove sezone u Italiji u prvenstvu postigao šest pogodaka (slavlje u dresu Meta Catanie)Meta Catania

Meta Catania je u finalu prvenstva Italije. Potpisala je momčad za koju igra Dubrovčanin Marko Kuraja novu senzaciju. Nakon što je u četvrtfinalu okrenula drugog nositelja, Acqua e Sapone, dobila majstoricu na njegovom terenu, i to nakon što je majstoricu izborila pogotkom u posljednjoj sekundi druge utakmice, sad je u polufinalu izbila iz cipela još jednu momčad koja je imala bolju startnu poziciju - Came Dossen.

Zbog korone, nakon što se jedno četvrtfinale čekao da se odigra 'milijun godina', odlučeno je da se sama završnica, polufinala i finale, odigra turnirski, i to u domu prvaka, tj. najbolje momčadi ligaškog dijela - Italservice Pesaro.

Meta Catania je izgubila prvu utakmicu polufinala od Came Dossen s 2:1, ali 24 sata poslije uspjela je izboriti ukupnu pobjedu, te ostvariti najveći uspjeh. Prvi put će igrati u finalu. Točnije, već je sam nastup u polufinalu bio povijesni uspjeh kluba sa Sicilije.

Meta Catania je dobila prvo poluvrijeme uzvratne utakmice s 2;0, u drugom povela sa 4:0. Činilo se, gotovo je, međutim, s tri pogotka u nizu uspjela je momčad Came Dossen izboriti produžetke u kojima su Kuraja i ekipa morali postići pogodak jer je u propozicijama pisalo: ako je neodlučeno nakon produžetaka, tad dalje ide bolje plasirana momčad u ligaškom dijelu.

Bilo je u produžetcima prilika, i s jedne, i s druge strane. Točno 2 minute i 18 sekundi prije kraja prvih pet minuta produžetka isključen je vratar Came Dossena, napravio prekršaj izvan svog kaznenog prostora. Meta Catania je odmah iskoristila brojčanu prednost, i to je Kuraja sjajno povukao, te na drugoj stativi asistirao Josikou za 5:3. Potom je Came Dossen zaigrao na sve ili ništa, kompletan preselio u polovicu terena Meta Catanie. Nije uspio. 

Marko Kuraja je prvi put u svojoj karijeri u finalu!

Protiv koga će igrati za naslov? Italservice Pesaro je dobio prvu utakmicu 4:1 protiv Feldi Eboli.Termini finala su 20. i 21. lipnja.

20. travanj 2024 10:22