StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKI JUNIORSKI KUP |

DUBROVČANIN NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU Josip Bulić sa četiri pobjede i sedam bacanja uzeo broncu, te izborio mjesto među 15 najboljih juniora svijeta!

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2021. - 17:30

Novo pobjedničko postolje Josipa Bulića. 19-godišnji Dubrovčanin je izborio broncu na Europskom juniorskom kupu u Sarajevu u kategoriji do 90 kilograma.

Član Dubrovnika 1966., hrvatski juniorski reprezentativac, svladao je u borbi za treće mjesto Ivana Copića, također judaša s grbom Lijepe naše, člana splitskih Pujanki.

Bulić je izgubio od Omera Aydina iz Turske u četvrtfinalu do kojeg je stigao uspjehom protiv BH reprezentativca Darijana Faletar, te je kroz repasaž, pobjedama protiv Nizozemca Axela Heerena i Slovaka Benjamina Mataseje, stigao do borbe za medalju.

- Dobio je četiri borbe te imao sedam bacanja. Vodio je i protiv Aydina u četvrtfinalu, reprezentativac Turske je uzeo na kraju također broncu, a nakon toga poraza Josip je dobio sve iponom – rekao je Josipov trener Mateo Semiz.

- Zbog korone nije bilo juniorskih kupova više od godinu dana. Ovo je prvo natjecanje, koje se bodovalo za svjetsku juniorsku rang listu. Josip će s bodovima osvojenim u Sarajevu na najnovijoj svjetskoj rang listi biti u kategoriji do 90 kilograma među 15 najboljih judaša svijeta – istaknuo je Semiz.

image
Josip Bulić i Viktorija Puljiz, koja je također osvojila broncu na Europskom juniorskom kupu u Sarajevu. Članica Solina bila je treća u kategoriji do 52 kilograma
Tv
16. travanj 2024 14:54