StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

DUBROVČANI STIGLI U BEOGRAD, NEPTUNAŠI NA JUNIORSKOM EP-U Antonio Štrman i Roko Mucić u hrvatskom osmercu: ‘Trenirali smo!‘

Piše Tonči Vlašić
25. rujna 2020. - 18:13
Neptunaši, Roko Mucić i Antonio Štrman, su u Beogradu gdje ih ovaj vikend čeka nastup na Europskom juniorskom prvenstvu. Dubrovčani neće nastupiti u dvojcu na pariće, već će veslati u hrvatskom osmercu, koji je sastavljen od članova pet klubova. U njemu su još po dva člana riječkog Jadrana (Matej Stilin i Goran Mirić), šibenske Krke (Mate Papak i Mario Budimir) i splitskog Gusara (Niko Morović i Ivan Vuković), dok je kormilarka Beata Gržan, članica zagrebačke Trešnjevke. 

- Mucić i Štrman su prva godina juniora. Nastup na Europsko prvenstvo im je prije svega lijepa prilika steći iskustvo. Prezadovoljan sam samom činjenicom što opet imamo reprezentativce na tako velikom natjecanju - istaknuo je Pavo Bečić, trener Neptuna

image
Pavo Bečić, trener Neptuna foto: Tonči Vlašić


Europsko juniorsko prvenstvo u Beogradu okupilo je 426 veslačica i veslača iz 27 država. Zbog pandemije COVID 19 to je tek drugo veliko veslačko natjecanje u svijetu ove godine. Prvo je bilo Europsko seniorsko prvenstvo do 23 godine, koje je održano početkom ovog mjeseca u njemačkom Duisburgu, a gdje je dubrovački klub također imao reprezentativce (Toni Crnjak i Lovro Čondrić su nastupili u dvojcu na pariće lakih seniora).

Sedam država je prijavilo osmerac u konkurenciji juniora. Natjecanje na EP-u počinje u subotu, 26. rujna u 9.30 sati. Posljednja kvalifikacijska utrka je utrka osmeraca juniora, koja je zakazana u 11.40 sati. Poslijepodne je repasaž, od 14 do 15.25 sati.

- Dvije su kvalifikacijske skupine osmeraca. Mi smo u skupini s Rusima, Rumunjima i Ukrajincima. U drugoj skupini su Srbi, Česi i Estonci. Pobjednici kvalifikacijskih skupina će izravno u finale, a ostale čeka repasaž. Prva četiri mjesta u repasažu vode u A finale, dakle, otpada zadnji u repasažu. Jučer smo stigli u Beograd. Trenirali smo već na stazi - rekao je Roko Mucić. 

Finale osmeraca juniora je zadnja trka Europskog prvenstva, koja počinje točno u 15 sati.
18. travanj 2024 01:33