StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

DRŽAVNO PRVENSTVO KLASE ‘OPTIMIST‘ Njirić i Vladić u Zlatnoj skupini, Krile u Srebrnoj skupini dobio tri od četiri plova!

Piše Tonči Vlašić
6. kolovoza 2020. - 14:24
Leon Njirić je bio najbolje plasirani član Orsana. Zauzeo je 45. mjesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u flotnom i ekipnom jedrenju. Prvak je Tristan Tola, član pulske Vege, doprvak je Josip Tafra iz splitskog Labuda, a brončani član splitske Zente Bepo Duplančić, koji je prvak u konkurenciji do 12 godina. Naslov državne prvakinje uzela je Mija Močinić iz pulskog Uljanika, kluba koji je ekipni prvak, točnije, koji je uzeo ekipno zlato i srebro, dok je bronca pripala članovima splitskog Labuda.

Ukupno 138 djevojčica i dječaka nastupilo je na državnom prvenstvu koje se održalo u organizaciji Jedriličarskog kluba Marina Kaštela iz Kaštel Gomilice. Jedrilo se u splitskom akvatoriju, ispred otoka Čiova te u Kaštelanskom zaljevu.

Njirić je u drugom i trećem plovu bio među 15-ak najboljih, 14. i 13., a nije bio loš ni u iduća dva plova (25. u četvrtom, te 21. u petom). Dobar plasman pokvario je u naredna tri plova (47., 49. i 45.). Prvi plov mu se brisao (59. mjesto), a u posljednjem devetom bio je 29.

Orsan je pod vodstvom trenera Marjana Pamuklića nastupio sa šestoricom jedriličara: Mark Vladić je u petom plovu bio 12., iduća tri najbolja plasmana su mu bila 30., 31. i 32. mjesto. Na kraju je bio 52. u ukupnom poretku. Njirić i Vladić su u prvom dijelu prvenstva izborili nastup u najjačoj, Zlatnoj skupini PH, među 69 najboljih malih kormilara Hrvatske, dok su u Srebrenoj skupini na kraju bili Lukas Krile, Marin Pamuklić, Damjan Jurišić i Marin Domjan. Krile je dobro počeo PH. U prvom plovu 15., a u drugom 22., međutim, nije uspio u iduća tri plova izboriti Zlatnu skupinu, ali je zato bio uvjerljivo najbolji u Srebrnoj skupini (u kojoj je slavio u tri od četiri plova, te bio osmi). Zahvaljujući tome zauzeo je na kraju četvrto mjesto u ukupnom poretku Srebrne skupine (plasirani od 70. do 138. mjesta), tj. 73. u ukupnom poretku PH. Pamuklić je na kraju u Srebrenoj skupini bio 31. (ukupno 100.), Jurišić 32. (ukupno 101.), a Domjan 37. (ukupno 106.).
20. travanj 2024 04:50