StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Drugog dana dvojica Jugaša u finalu apsolutne kategorije, a jednom od njih prijepodne medalja pobjegla za samo sedam stotinki sekunde

Piše Tonči Vlašić
29. srpnja 2022. - 20:36

Drugog dana državnog prvenstva u velikom, 50-metarskom bazenu, koje se održava u zagrebačkim Sveticama, Plivački klub Jug je imao dvojicu svojih plivača u finalu apsolutne kategorije: Juraj Barčot je bio peti u disciplini 200 metara leđno, vrijeme 2:10.22, dok je Michel Brassard zauzeo osmo mjesto na 100 metara leptir s vremenom 55.99.

U jutarnjem dijelu programa, kad se odlučuje o odličjima u konkurenciji mlađih juniora, juniora i mlađih seniora, te tko će plivati u finalu apsolutne kategorije, Barčot je 200 metara leđno isplivao za 2:11.45, te bio peti u svojoj juniorskoj konkurenciji, a isto tako peti u mlađe seniorskoj konkurenciji.

Brassard je na 100 metara leptir prijepodne bio korak do medalje u svojoj, mlađe seniorskoj konkurenciji. Na kraju četvrti s vremenom 55.53, samo sedam stotinki sporije od brončanog Vilija Siveca iz Olimp Zaboka.

Visok plasman ostvarila je i Kapekašica Ana Franić, koja je u jutarnjem dijelu programa bila peta u svojoj, mlađe juniorskoj konkurenciji na 200 metara leđno, šesta u juniorskoj, te osma u mlađe seniorskoj konkurenciji s vremenom 2:29.66.

Prvog dana prvenstva Jug je osvojio tri medalje: Mario Šurković srebro u mlađe seniorskom i broncu u apsolutnoj kategoriji na 200 metara mješovito, a Juraj Barčot srebro na 200 metara mješovito u juniorskoj kategoriji. Prvenstvo traje do nedjelje, 31. srpnja.  

Nakon dva od četiri radna dana jugovi plivači su jedanaesti po uspješnosti (plivači iz dvadeset i pet klubova su osvajali bodove), a plivačice KPK su na 18. mjesto (plivačice iz dvadeset klubova j osvajalo bodove). U obje kategorije uvjerljivo vode plivači i plivačice zagrebačke Mladosti, i kod plivačica, i kod plivača, na drugom mjestu je Dubrava, a treći Medveščak.

Na prvenstvu nastupa oko 400 plivačica i plivača iz 36 klubova. 

19. travanj 2024 16:48