StoryEditorOCM
OstaloBITKA ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA

Dario Marinović skida kapu Futsal Dinamu: ‘Ne vidim kako Olmissum može u ovoj atmosferi izaći kao pobjednik u Zagrebu!‘

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2023. - 23:05

Prvo, ovo što smo gledali je spektakl, za hrvatske prilike neviđeno i rijetko u bilo kojem sportu – naglasio je Dario Marinović nakon što je na televiziji odgledao treću utakmicu finala za prvaka Hrvatske u kojoj je Futsal Dinamo pred više od 5.000 gledatelja u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Dvorani Dražena Petrovića dobio Olmissum sa 6:2, te poveo u seriji na tri pobjede s 2:1.

- Stvarno Futsal Dinamu treba skinuti kapu na svemu što je napravio da dođe do ovoga. Klub je to, koji može biti primjer drugima, koji je krenuo od ničega. Mnogi su osporavali njihov put, ali oni su došli do toga da igraju pred pet, pet i pol tisuća ljudi, a bilo bi i deset tisuća da je moglo stati. To mi je prvo što želim reći nakon ove treće utakmice finala, a prve odigrane u Zagrebu. Dakle, svaka čast ljudima iz Futsal Dinama. Bili na kraju prvi ili drugi, moraju biti ponosni, a svi oni koji su imali nešto protiv Futsal Dinama, trebaju reći kako su pogriješili.

Potom je Dario Marinović, koji je u srijedu, 24. svibnja, proslavio 33. rođendan, igrač Squarea i hrvatski reprezentativac, najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, osvrnuo na samu utakmicu.

- Što se tiče utakmice, pobjede 6:2, Futsal Dinamo nije toliko bolji od Olmissuma, ali igrati u ovakvim uvjetima je donijelo zagrebačkom klubu veliki ‘vjetar u leđa’. Olmissum nije uspio ostati hladne glave, te pokazati svoj najbolji futsal. Naravno, to što nije Olmissum pokazao puno pridonjela je i odlična igra Futsal Dinama. Nakon viđenog u trećoj utakmici, mišljenja sam kao će Futsal Dinamo izaći kao pobjednik i u četvrtoj utakmici finala. Ne vidim kako Olmissum može u ovoj atmosferi ostvariti pobjedu u Zagrebu. Naravno, svaka čast i Olmissumu, ali očito će ih poraz u drugoj utakmici finala kod kuće koštati poraza u ovoj finalnoj seriji – rekao je Marinović.

Četvrta utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske između Futsal Dinama i Olmissuma igra se u Dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu u ponedjeljak, 29. svibnja, s početkom u 20.15 sati.

19. travanj 2024 08:00