StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

DAN KAD SE ZNOJIO I TAJNIK KLUBA ‘Pituri‘ odradili prvo slikavanje za Europu, a potom nadigrali novaka u HEP Hrvatskoj Super ligi

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2020. - 19:26
Stolnotenisači Libertas Marinjkolora odradili su prije zagrijavanja za utakmicu protiv Cibalie, prvu domaću utakmicu u sezoni 2020./21., slikavanje u svom domu, maloj dvorani Gospina polja. Tajnik kluba Damir Gleđ treba poslati slike igrača prvog sastava Europskoj stolnoteniskoj federaciji jer će i u novoj sezoni igrati u europskom kupu, a trebaju i nove slike za stranicu kluba.

image
Iza objektiva je bio Damir Gleđ, tajnik kluba foto: Tonči Vlašić

image
Ptičica - prva momčad ispred objektiva, a iza Damir Gleđ foto: Tonči Vlašić


Zbog toga je Gleđ uzeo u ruke fotoaparat. Prvo je slikao drugu ekipu, koja za cilj ima iz trećeg ranga ući u drugi, a potom prvu ekipu, koja će u Europi pokušati dogurati što dalje, dok u domaćem prvenstvu računa napraviti korak naprijed u odnosu na protekle tri sezone, ponoviti 2017. kad je dubrovački klub prvi i jedini put do sad bio prvak. Čeka je još i Kup Hrvatske u kojem  želi obraniti naslov. I tako, slikali su se ne samo igrači, već i treneri, te predsjednik kluba Marinko Matulović, i ne samo u jednoj garnituri dresova, već u obje, plavoj i crvenoj.

image
Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor u plavim dresovima za sezonu 2020./21. foto: Tonči Vlašić

image
Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor u crvenim dresovima za sezonu 2020./21. foto: Tonči Vlašić


Nek se zna kako je Libertas Marinkolor u Kupu Hrvatske najuspješniji klub. Natjecanje, koje je prvi put održano 2017. godine, osvojio je tri puta, a igrao je u sva četiri finala.

image
Novo ime u dubrovačkom klubu - Filip Ćipin foto: Tonči Vlašić

image
Priprema za slikavanje - Marinko Matulović, predsjednik kluba foto: Tonči Vlašić

image
Prva momčad - predsjednik Marinko Matulović, Tomislav Japec, Miho Simović, Filip Ćipin i trener Joško Martinović foto: Tonči Vlašić


Novu sezonu u HEP Hrvatskoj Super ligi prva ekipa počela je prije 14 dana u Splitu kad je istoimenog domaćina dobila s 3:0, a sad je isto napravila i protiv Cibalije, i to je novaka u najvećem rangu ostavila bez osvojenog seta. Prvo je Miho Simović dobio Ivana Zeljka s 3:0 (11:8, 11:4, 11:4), zatim Filip Ćipin s 3:0 (11:3, 11:7, 11:2) Tomislava Bibera, a na kraju je Tomislav Japec svladao Davora Lončara 3:0 (11:1, 12:10, 11:5). Sve je bilo gotovo za sat vremena.

Ove sezone su neka kola 'dupli program', te će 'Pituri' opet na teren točno 18 sati nakon što su zaključili posao protiv prvoligaša iz Vinkovaca. Čeka ih u nedjelju, 11. listopada, s početkom u 11 sati ogled protiv Vodovod Osijeka, opasnijeg sastava od Cibalie, ali zadatak im je isti jer nema doigravanja ni ove sezone. Tko bude uspješniji nakon dvadeset i dva kola, taj je prvak. 
25. travanj 2024 09:31