StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

ČLANICA DUBROVNIKA 1966. OPET NA POSTOLJU Kadetkinja Šejla Škaljić pod vodstvom Stjepa Roka i na mlađe seniorskom prvenstvu doprvakinja Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2021. - 13:58
Dvojac koji je u 2021. stigao do dva naslova državne doprvakinje, kadetske, te sad mlađe seniorske - Šejla Škalić s trener Stjepo Roko

Šejla Škaljić je mlađe seniorska doprvakinja Hrvatske. Uspjeh je judašica Dubrovnika 1966. ostvarila u Zagrebu u kategoriji do 52 kilograma. Elena Pleša iz Pinkyja je bila uspješnija od nje u finalu, a Škaljić, inače aktualna kadetska doprvakinja Hrvatske, srebro je osigurala pobjedama protiv Lare Šušnić iz Rijeke, te Dore Hrkec iz Profectusa Samobor.

Škaljić je prvu medalju na državnom prvenstvu osvojila 2018. godine – srebro u uzrastu djevojčica u kojem je 2019. bila državna prvakinja, a te iste godine i brončana na mlađe kadetskom prvenstvu. Prošle godine brončana na kadetskom prvenstvu, ove u svibnju u kadetskom uzrastu druga, te sad isto u svom debiju na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske.

image
Šejla Škaljić (plavi kimono) - judašica Dubrovnika 1966. na kadetskom prvenstvu Hrvatske 2021. godine
Tonči Vlašić

Od članova Dubrovnika 1966. nastupio je još Marko Tomašević, u kategoriji do 66 kilograma, ali je ostao bez pobjede i plasmana. Davor Obrvan, član Dubrovnika, u kategoriji do 73 kilograma dobio je prve dvije borbe (Dino Maraković iz Zagreba, te Enzo Šušković iz Pinkyja), izborio polufinale u kojem je poražen od Bruna Kaliksta, člana Zagreba, a od člana Zagreba je potom izgubio i borbu za broncu, i to od Josipa Berića. Obrvan je 2018. izborio broncu na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske. Ovaj put peti.

Od judoka klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije na prvenstvu je nastupila i Petra Đurković, članica Konavle Cavtata, te Kristian Konjevod i Mihaela Đuho, članovi Ura Nage. Đurković, inače aktualna kadetska prvakinja Hrvatske u kategoriji do 48 kilograma, u mlađe seniorskom uzrastu ostala je bez pobjede. Pobjedu nije uspio izboriti ni Konjevod u kategoriji do 90 kilograma, dok je Đuho u kategoriji do 63 kilograma dobila prvu borbu, ali ne potom i dvije iduće.

22. travanj 2024 03:47