StoryEditorOCM
OstaloBRAVO ZA DU MOTION

ČEKAMO VAS NA STRADUNU 'Pred velikim srcem Dubrovnika novih je 5 kilometara koje ćemo zajedno istrčati za Antu'

Piše PSD.
8. ožujka 2019. - 20:42
Du Motionova utrka građana 5K svake godine na gradske ulice privlači sve veći broj Dubrovčana i njihovih gostiju. Tako će biti i 28. travnja, kada se na Stradunu očekuju stotine trkača u prepoznatljivim plavim majicama.
 
- Odaziv ljudi nas svake godine oduševljava, od školaraca i studenata do poduzetnika, umirovljenika i jako često čitavih obitelji. Svi se taj jedan dan dolaze družiti i zajedno napraviti nešto dobro. Ove godine trčimo radi podizanja svijesti o potrebi što većeg opreza u prometu, a sav prihod je namijenjen neurorehabilitaciji 20-godišnjeg Ante Kolunđije, volontera Du Motiona koji je prošle godine stradao u prometnoj nesreći - najavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.
 
Neurorehabilitacija koju provodi Poliklinika Glavić namijenjena je pacijentima koji zbog različitih nesreća ili bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene ekstremitete tijela. 
 
- Riječ je o robotskoj neurorehabilitaciji, trenutno najmodernijem i najučinkovitijem konceptu liječenja uz pomoć najsofisticiranijih robotskih uređaja i konvencionalnih fizioterapijskih terapija. Koncept te program liječenja u Poliklinici Glavić individualno su prilagođeni svakom pacijentu ovisno o njegovoj dijagnozi i medicinskom stanju. Upravo je takav program osmišljen i za Antu koji se svakodnevno rehabilitira i do 9h dnevno u cilju što bržeg oporavka i već se naziru odlični rezultati - izjavila je Mirna Golubić, zamjenica glavna terapeutica Poliklinike.
 
- Pred velikim srcem Dubrovnika novih je 5 kilometara koje ćemo zajedno istrčati upravo za Antu. Čekamo vas na Stradunu! - poručili su organizatori.
 
Utrci 5K možete se pridružiti kupnjom trkačkog ili navijačkog paketa dostupnih putem službene web stranice Du Motiona.
17. travanj 2024 20:05