StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

ČEKA SE ODLUKA Metković ostaje prvoligaš, a najveći rang bi se trebao iduće sezone igrati i u Dubrovniku, te u Župi dubrovačkoj!?

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2020. - 08:55
Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza bi danas trebao donijet odluku - kako zaključiti sezonu 2019./20., te kako će izgledati sezona 2020./21.

- Da, danas ćemo raspravljati o prijedlozima sportske komisije Hrvatskog boćarskog saveza, te donijeti odluke – potvrdio je Luko Hendić, tajnik Županijskog boćarskog saveza te član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza.

Prvo o završetku sezone 2019./20. u Prvoj hrvatskoj ligi, koja je prekinuta tri kola prije kraja ligaškog dijela. Naša županija ima jednog prvoligaša – Metković, koji je u trenutku prekida bio na predzadnjem, deveto mjestu.

- Prijedlog je da se ne nastavi liga, već da četiri prvoplasirana sastava u trenutku prekida igraju doigravanje za prvaka. Na taj način bi se trebala zaključiti sezona u najvećem rangu. Što se tiče Druge hrvatske lige - jug ona je prekinuta tri kola prije kraja. Prijedlog je da se odigraju ta tri preostala kola. Što se tiče Treće hrvatske lige skupina Dubrovnik Neretva, koja je prekinuta nakon odigranog 7. kola, a ukupno je 18 kola, prijedlog je da se odigraju utakmice 8. i 9. kolo, dakle, da se odigra prvi dio do kraja, da se ne igra drugih devet kola, već četiri prvoplasirana odigraju mini ligu za pobjednika. Što se tiče juniorske lige, neće se igrati Final 8, ni Final 4, već će prvaci skupina, sjeverne i južne, na neutralnom terenu, i to u Zadru, 22. lipnja, odlučiti o prvaku. Najbolja momčad sjeverne skupine u trenutku prekida bio je Sveti Jakov Jadranovo, dok je reprezentacija Dubrovačko-neretvanske županije bila najbolja u trenutku prekida u skupini jug, i to treba naglasiti kako je već matematički bila osigurala prvo mjesto. Već ranije smo donijeli odluku kako neće biti Kupa Hrvatske, te kako ove godine nećemo imati pojedinačna državna prvenstva – rekao je Hendić, a potom o planovima za iduću sezonu.

- Dva najslabija sastava Prve hrvatske lige su trebala ispasti u niži rang, a prvaci dvije skupine Druge lige ući u veći rang. Međutim, kako su zbog koronavirusa mnogi klubovi u financijskim problemima prijedlog je promjena sustava natjecanja u idućoj sezoni, konkretno, dvije skupine Prve hrvatske lige, sjever i jug, i to po osam klubova. Metković bi u tom slučaju ostao prvoligaš, a iz južne skupine Druge hrvatske lige četiri prvoplasirana kluba bi ušla u najveći rang. Ako se u preostala tri kola ne dogodi promjena u poretku južne skupine Druge hrvatske lige, onda bi čak tri kluba iz naše županije zaigrala u južnoj skupini Prve hrvatske, lige, i to Hajduk, Komolac i Župa dubrovačka, koji su trenutno prvi, treći odnosno četvrti, te drugoplasirani Otok – naglasio je Hendić uz dodatak kako je županijski boćarski savez odlučio nastaviti natjecanja i u Županijskim ligama.

- Čekamo dozvolu stožera za igranje na otvorenom, a isto tako, naravno, bude li sve u najboljem redu, potom i odluku kako se može igrati i u zatvorenom prostoru, u dvoranama. Ukoliko se nastave ublažavati mjere, te dočekamo te odluke, nastavili bi uskoro sezonu.
19. travanj 2024 12:44