StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

‘BOXING DAY‘ U ITALIJI Igrala dvojica Dubrovčana, Mantova nakon 67 sekundi igre u nastavku ostala bez jednog, a na kraju bez bodova

Piše Tonči Vlašić
26. prosinca 2020. - 22:39
Ovaj put nije išlo - Ante Daničić, Dubrovčanin, kapetan Saviatesta Mantove, talijanskog malonogometnog prvoligaša, isključen je u 26. minuti foto: saviatesta mantova
Saviatesta Mantova je ugostila dan nakon Božića, na blagdan svetog Stjepana, Came Dosson, ali u zaostaloj utakmici 6. kola, u izravnom televizijskom prijenosu na RAI Sport, nije uspjela iznenaditi drugoplasirani sastav lige. Poražena je s 3:2 što joj je prvi gubitak bodova kod kuće (prethodne dvije utakmice u svom domu je dobila, dok je u gostima u šest utakmica ostvarila dvije pobjede).

Gosti su poveli u 3. minuti, a tri minute prije odlaska na odmor – 1:1 (autogol). Početkom nastavka, u 25. sekundi, Dubrovčanin Ante Daničić, kapetan momčadi, skrivio je kazneni udarac, koji su iskoristili gosti. Potom je kapetan dobio drugi žuti, te je morao u svlačionicu nakon 67 sekundi igre u nastavku, a gosti su vrlo brzo iskoristili brojčanu prednost, te nakon dvije minute i pet sekundi igre u drugom poluvremenu poveli s 3:1. Drugi i treći pogodak postigao je prvi topnik lige, Arlan Pablo Vieira, koji je sad na učinku od 20 pogodaka.

Vrlo brzo, početkom 4. minute nastavka, Saviatesta Mantova je prepolovila zaostatak pogotkom Luke Sutona, a zatim do kraja jurila izjednačenje, međutim, nije uspjela. U 33. minuti i ime drugog Dubrovčanina zapisali su suci. Marko Kuraja je dobio žuti. U 36. minuti požutio je i Suton.

image
Marko Kuraja (desno) Dubrovčanin u dresu Saviatesta Mantove, talijanskog prvoligaša foto: saviatesta mantova

image
Boxing Day 2020. - Dubrovčanin Ante Daničić se našao na reklami RAI Sporta


Vodi u talijanskom prvenstvu Acqua e Sappone s 28 bodova iz 11 utakmica, Came Dosson ima 24 boda iz 12 utakmica, Pasaro 21 bod iz 10 utakmica... Saviatesta Mantova je na diobi osmog mjesta s 12 bodova s tim da je odigrala devet utakmica, od nekih momčadi, koje su bolje plasirane, i tri manje.

Saviatesta Mantova će još jednom do kraja 2020. godine u akciju. Čeka je 29. prosinca kod kuće ogled protiv Padove, koja je s 20 bodova iz 11 utakmica na četvrtom mjestu.
25. travanj 2024 06:57