StoryEditorOCM
OstaloPOBJEDA BORCA SA ZVEKOVICE U NEW YORKU

BORBA ZA MILIJUN DOLARA Ante Delija s tri boda čeka 2. kolo PFL turnira!

7. lipnja 2019. - 09:25
Suci su bili jednoglasni. Ante Delija je bio bolji od Carla Seumanutafe. Kvalitetno je odradio rušenja, kontrolirao borbu u parteru te su dvojica sudaca na kraju upisala 30:26, a treći 30:27 u korist 28-godišnjeg borca sa Zvekovice, koji je tako ostvario u svojoj devetnestoj profesionalnoj borbi šesnaestu pobjedu, prvu na PFL turniru teške kategorije, koja je održana na Long Islandu u New Yorku.

Budući je do pobjede stigao sudačkom odlukom Delija ima tri boda uoči druge borbe koju će imati 8. kolovoza. Naime, svaki od ukupno 12 boraca u teškoj kategoriji odradit će po dvije borbe u prvom dijelu turnira. Svaka pobjeda donosi tri boda, neodlučena borba bod, dok se za poraz ne dobije ništa. Ukoliko se pobjeda ostvari prekidom u prvoj rundi onda to donosi šest bodova. Pet bodova dobiva borac koji je slavio prekidom u drugoj, a četiri boda onaj koji je dobio borbu prekidom u trećoj rundi. Bodovi se zbrajaju, a najboljih osam boraca ide u završnicu turnira, koja se održava po sustavu eliminacije. U listopadu su četvrtfinala, a potom polufinala, a tko je najbolji, tko će osvojiti glavnu nagradu - čak milijun dolara, doznat ćemo posljednjeg dana 2019. godine.

Delija je profesionalnu karijeru počeo 2011. godine. Nanizao je osam pobjeda. Između ostalog dobio velikog Rica Rodrigueza, bivšeg prvaka UFC-a. U rujnu 2015. godine, u svojoj 17. profesionalnoj borbi, teško se ozlijedio u borbi s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem. Deliji je tada pukla potkoljenica. Oporavak je bio dug. Novu, 18. borbu, imao je gotovo 1000 dana poslije.

Krajem 2017. našao se na treninzima Mirka Filipovića, koji se tada pripremao za nastup u Japanu. Delija je putovao s našim legendarnim borcem u Japan i tada dogovorio suradnju s japanskom promocijom u kojoj je odradio tu svoju 18. borbu u kojoj je dobio Brazilca Ricarda Presela u Fukuoki pred više od 7.000 gledatelja. Sjajnom teškašu poniklom u dubrovačkom Gladiatoru borba u New Yorku protiv godinu dana starijeg Seumanutafea druga je borba nakon povratka u ring. I nju je dobio.
16. travanj 2024 07:36