StoryEditorOCM
OstaloČETVRTFINALE MALONOGOMETNOG DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE: SQUARE - SPLIT

BITKA ZA POLUFINALE Opet Marinović kontra svog Squarea!

17. travnja 2019. - 15:02
Stiže u četvrtak navečer u Gospino polje najbolji igrač koji je ponikao u Squareu. Dario Marinović, koji će biti na suprotnoj strani, kontra svog matičnog kluba, najbolji je strijelac hrvatske malonogometne reprezentacije svih vremena, srebrna kopačka Eura 2012. godine, igrač kojem je mjesto u najjačoj ligi svijeta - španjolskoj. Tamo je i bio. Tamo se i dokazao, ali krajem prošle godine našao se u rubrici 'trener ga nije volio' te je pukla ljubav s velikanom španjolskog, a samim time i europskog malog nogometa, ElPozo Murciom.

Napustio je Španjolsku. Vratio se u Hrvatsku zaključiti sezonu. Zvali su ga iz Squarea. Nema tko nije poželio od onih kojima je 'crveno plava' boja pri srcu da se Dario vrati kući, odigra do kraja ove sezone za svoje. Međutim, Split je u toj utakmici bio uspješniji i sad, što ti je život, opet taj Split s njih na čelu stoji Squareu na putu do polufinala. Dojma smo kako je Square najgore prošao od četiri prvoplasirana sastava ligaškog dijela, koji će u četvrtfinalu imati prednost domaćeg terena ukoliko dođe do majstorice. Ako ni zbog koga, onda baš zbog Marinovića, ali nije Split, što je najgore u ovoj priči za dubrovački sastav, samo sjajni hrvatski reprezentativac iz Mokošice. Josip Suton je opasan k'o vrag, a vratio se u redove najtrofejnijeg hrvatskog kluba i Brazilac Genario Benicio Peixoto. Zatim, Žarko Luketin, Ante Ćorluka i Alen Marić. Plus, mladi igrači su sve bolji i bolji.

S druge strane Square još ne može prežaliti propuštenu priliku u Kupu Hrvatske, ispuštenu pobjedu protiv Uspinjače Gimke, koja je na kraju igrala finale protiv Alumnusa te ugrabila prvi ovosezonski domaći trofej. Zatim, doživio je na kraju ligaškog dijela nimalo ugodan poraz. Crnica je bila u nedjelju bolja na svom Baldekinu sa čak 7:1. Ipak, ostalo je Squareu drugo mjesto. Ostao je dubrovački brod prvi pratitelj aktualnom prvaku. Protiv Novo vrijeme Apfel može igrati tek u velikom finalu. Dakle, cilj je ostvaren.

Međutim, do te toliko željene borbe za naslov, valja im opet preskočiti Split. Uspjeli su to u Kupu Hrvatske. Tada se istina igrala jedna utakmica. Sad za polufinale prvenstva trebaju dvije pobjede. Inače, tri puta su se Square i Split ogledali ove sezone. Dva puta za bodove te tu jednu u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Square je bio daleko uspješniji. Dobio je obje kod kuće, a na Gripama izborio bod. Sve tri utakmice su bile za prste polizat. Pogotovo četvrtfinale Kupa. Bila je to rijetko viđena utakmica u kojoj su oba sastava zaslužila da im se plješće danima nakon prikazanog u 40 minuta. Prva utakmica ove sezone u Gospinom polju, prvi ogled za bodove, pamti se po preokretu domaćina. Split je poveo 2:0. BIla je to utakmica koju je Square dočekao s tri poraza u nizu. Nakon toga se dogodio spomenuti preokret. Square je slavio s 3:2. Potom ga je krenulo. U drugoj utakmici za bodove, posljednjem ogledu koji je odigran nedavno u Splitu, Square je imao dva pogotka viška u nastavku. Završilo je bez pobjednika (3:3).

– Sve tri su bile neizvjesne. Međutim, prva utakmica odigrana u prvom dijelu sezone je ipak jedna druga priča. Tada je Split bio puno slabiji, a i mi smo danas jači nego što smo bili u tom trenutku. Tako kad gledamo ove zadnje dvije utakmice možemo reći kako nas čekaju uzbudljive utakmice u četvrtfinalu doigravanja, kako će navijači moći uživati, a ja se nadam kako će se na kraju naši navijači radovati – istaknuo je Antun Bačić, trener Squarea.

FOTO Dario Marinović na EP-u 2016. u Beogradu
Square kompletan!
Square nije bio kompletan u Šibeniku protiv Crnice u nedjelju. Nedostajala su trojica važnih igrača, najbolji strijelac, Brazilac Pele te Blago Gašpar i Marko Kuraja. Međutim, bit će kompletan u prvom četvrtfinalnom ogledu protiv Splita, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, koji počinje u četvrtak, 18. travnja, u Gospinom polju u 19 sati.

25. travanj 2024 00:39