StoryEditorOCM
OstaloMEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR ‘ĐURO MILETIĆ‘

Bilo je uoči finala Pod Rašicom, ili ćemo dobiti treću ekipu koja je dva puta osvajala naslov, ili prvu s tri!

Piše Tonči Vlašić
8. lipnja 2023. - 17:11

Treći put zaredom pobjednički pokal je iz ruku Miha Miletića, oca pokojnog Đura, podigla ekipa Crne Gore, koja je u četvrtfinalu svladala ekipu Grada Dubrovnika, u polufinalu ekipu Župe dubrovačke, a u finalu ekipu Doline Neretve.

Uspjela je to igrajući u sastavu Miroslav Petković, Dejan Stjepčević i Jovo Ševaljević, dok su boje ekipe Doline Neretve branili Markica Dodig, Ivan Kežić i Ivica Krstičević. U finalu su bile dvije ekipe koje su u svojim redovima imale osvajače medalja s najvećih natjecanja, svjetskih i europskih prvenstava.

Ukupno osam ekipa je nastupilo i ove godine na Memorijalnom međunarodnom boćarskom turniru ‘Đuro Miletić’, koji se igra u spomen na dugogodišnjeg člana Folklornog ansambla Linđo, te neoliko boćarskih klubova, a koji je zauvijek zaklopio oči 2016. godine u 33. godini života. Sedmo izdanje turnira održano je na terenima Pod Rašicom u organizaciji Boćarskih klubova Hajduk, Petka i Strijelac, te Dubrovačkog boćarskog saveza, a uz potporu Grada Dubrovnika.

Dubrovačko primorje je bilo najbolje na prvom izdanju turnira 2017. godine, godinu poslije Dolina Neretve, a potom je treće i četvrto izdanje turnira osvojila ekipa Župe dubrovačke.

image

Ivan Kežić, ekipa Doline Neretve

Tonči Vlašić/
image

Miroslav Petković, ekipa Crne Gore

Tonči Vlašić/
image

Markica Dodig, ekipa Doline Neretve

Tonči Vlašić/
image

Jovo Ševaljević, ekipa Crne Gore

Tonči Vlašić/
image

Dejan Stjepčević, ekipa Crne Gore

Tonči Vlašić/
image

Ivica Krstičević, ekipa Doline Neretve

Tonči Vlašić

SEMAFOR

Četvrtfinala: Župa dubrovačka – Konavle 9:6, Grad Dubrovnik - Crna Gora 5:10, Dubrovačko primorje – Hercegovina 5:12, Pelješac – Dolina Neretve 0:13, polufinala: Župa dubrovačka - Crna Gora 0:13, Hercegovina – Dolina Neretve 8:9, finale: Crna Gora - Dolina Neretve 10:1.

Sudili su Luko Hendić i Nikša Kopanica

image

Jovo Ševaljević, Miho Miletić, Miroslav Petković i Dejan Stjepčević

Tonči Vlašić/
image

Ivica Krstičević, Ivan Kežić, Miho Miletić i Markica Dodig

Tonči Vlašić/
16. travanj 2024 22:42