StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

APSOLUTNI KRALJ NA 100 SLOBODNO Jugov juniorski reprezentativac Mario Šurković projurio pokraj konkurencije, ukupno dvadeset i dvije medalje za Gruž

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2021. - 20:10

Za kraj – zlatni je Jugaš Mario Šurković. Frane Ćirak, šef struke dubrovačkog kluba, najavio je napad na naslov. Šurković je opravdao očekivanja. 50.49 je njegovo vrijeme s kojim jugov juniorski reprezentativac nije slavio samo u svom uzrastu, već i u mlađe seniorskom, te seniorskom. Tako je Jug četvrtog, posljednjeg dana prvenstva, doplivao do nova tri zlata, ukupno osam. 

Podsjetnik, u prethodna tri dana dočekali smo potvrdu kako nema boljeg u državi od Michela Brassarda na 50 i 100 leptir u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji, ali i kako nema bolje od Jugove štafeta 4 puta 200 slobodno u kojoj su uz Šurkovića i Brassarda plivali još Marko Baletin i Đivo Damić.

U posljednje vrijeme naviknuli smo na uspjehe Šurkovića i Brassarda, koji su novim uspjesima potvrdili kvalitetu, njihova zlata u apsolutnoj kategoriji se posebno ističu, ali štafeta je iznenadila. Ispisala povijest kluba. Naime, od samostalnosti Lijepe naše do sad prvenstva u Zagrebu Plivački klub Jug nije nikad imao štafetu koja je najbolja u apsolutnoj kategoriji!

Ukupno je pet medalja dohvatio Jug četvrtog dana seniorskog, mlađe seniorskog, juniorskog i mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske u plivanju u velikom, 50-metarskom bazenu. Prvog dana osvojio je šest, drugog osam, trećeg tri, ukupno s novih pet danas – dvadeset i tri. 

Četvrta je četvrtog dana prvenstva brončanog sjaja. Uzeo je na 100 leđno Vlaho Nenadić u konkurenciji mlađih juniora s vremenom 1:01.80. Peta je srebrna - u posljednjoj disciplini prvenstva u apsolutnoj kategoriji do nje je doplivala štafeta 4 puta 100 mješovito u sastavu: Marko Baletin, Ivan Đuran, Michel Brassard i Mario Šurković. 

image
Jugov šef struke Frane Ćirak i Vlaho Nenadić
Tonči Vlašić

Tako je brončanih medalja isto kao zlatnih, osam, plus šest srebrnih. Baš lijep 'ulov' Jugaša, sve su osvojene u muškoj konkurenciji, u kojoj je Jug treći klub po uspješnosti, samo uspješniji su Mladost i Dubrava, zagrebački dvojac. Jugove plivačice nisu osvajale medalje, ali jesu bodove zahvaljujući nekoliko baš dobrih plasmana, te kad se sve zbrojilo, dubrovački klub je visoko. Sedmi je u poretku klubova, a njih je na prvenstvu bilo trideset i pet.

19. travanj 2024 11:44