StoryEditorOCM
OstaloNOVI STARI PRVAK |

ANTUN RAČIĆ ZNA IDUĆEG SUPARNIKA ‘Uživam u KSW-u, a što se tiče UFC-a, ne želim tamo samo nastupiti, već ostaviti traga, kao sad u KSW-u!‘

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2020. - 13:24
U petak navečer, nakon vaganja, dan prije borbe, a i prije toga, isticao je: 'Spreman sam unatoč koroni zbog koje sam morao u izolaciju ovo ljeto dva tjedna. Iako me je ona vratila natrag, nakon toga sam radio puno, te nikad spremniji dočekujem borbu. Uz to, nema straha uoči borbe sa Santosom. Jest viši, ali imao sam već takvih suparnika, treniram uglavnom protiv takvih, te sam znao kako protiv njih'.

Prve dvije runde 30-godišnji Župljanin, koji je karijeru počeo u judu, dogurao do crnog pojasa, a s 15 godina preselio u dvoranu Gladiatora i 2009. krenuo u profesionalne vode, uspješno je odbijao napade sedam godina mlađeg Brazilca, koji je u deset profesionalnih borbi do tad dobio devet. I kad je to uspio, u preostale tri je dokazao što je isticao danima. Sjajno se spremio.

- Moj stil je raditi maksimalan pritisak, non stop ići naprijed, izmoriti suparnika – naglašavao je Račić. Vidjelo se u subotu kasno navečer, protiv Santosa, upravo to. 'Pucao' je od snage, činilo se kako može ovako odraditi još pet rundi, a Brazilac se 'gasio', Župljanin ga je umorio, te je nakon što je označen kraj posljednje, pete runde, bilo jasno tko će slaviti. Dvanaesti put u karijeri Račić je slavio sudačkim odlukama, a trinaest puta prekidom.

- U Dusseldorfu, u UFD Gymu, imam sve što mi treba. Hvala svima, hvala braći Dijaković, Ivanu i Tomiju, hvala glavnom treneru Ivanu Hippolyteu, hvala Robertu Soldiću, kao i ostalim borcima te trenerima, koji su mi pomogli da se pripremim. Hvala i Maji i Matu Butijeru. Uvijek su uz mene. Tako i sad u Lodzu. Hvala svim mojim prijateljima na podršci, navijačima....

image
Svih šest borbi u KSW-u, sjajnoj poljskoj organizaciji, dobio je Antun Račić, koji je u 34 profesionalne borbe ostvario 25 pobjeda, 8 poraza, dok je jedna borba završila bez pobjednika


Račić je u Poljskoj na 57. priredbi sjajne poljske organizacije, KSW, stigao u svojoj trideset i četvrtoj profesionalnoj borbi do dvadeset i pete pobjede. Prvi put je u karijeri branio naslov prvaka, i obranio ga, a još dok je slavio u 'kavezu' kako nema boljeg od njega u bantam kategoriji dobio je potvrdu tko će nakon Santosa biti novi izazivač. Bit će to 27-godišnji Poljak Sebastian Przybysz iza kojeg je devet profesionalnih borbi te sedam pobjeda.

Jedan od dva poraza Przybysz je doživio baš od Račića, i to na 46. priredbi KSW-a, koja je održana prije malo više od dvije godine u poljskim Gliwicama. Bila je to treća borba Župljanina u KSW-u, i tu je, kao i ovu šestu protiv Santosa, dobio jednoglasnom odlukom sudaca. Račić je tad dominirao u sve tri runde. Przybysz je, kao i Sanos, deset centimatara viši. Poljak je sad ušao u kavez dok je Račić slavio obranu naslova, čestitao mu, te 'bacio rukavice'.

- Nakon poraza od mene dobio je tri borbe. Zaslužio je novu priliku – naglasio je Račić. Przybysz je u zadnjoj borbi ovog ljeta na 53. priredbi KSW-a svladao sunarodnjaka Jakuba Wiklacza od kojeg je upisao prvi poraz u karijeri.

- Uvijek sam spreman za bilo koju borbu, što god mi KSW da – rekao je Račić, te dodao:

- Možda me samo korona može zaustaviti, ali za ove druge stvari sam uvijek spreman.

Uoči borbe protiv Santosa istaknuo je kako ima ugovor s KSW-om, sigurno najjačom europskom organizacijom, ali kako bi volio jednog dana nastupiti u UFC-u.

- Uživam u KSW-u. Zbog toga nigdje ne žurim. Imam ugovor za još tri borbe. Imam 30 godina. Mislim kako mogu još najmanje pet, šest, ako ne i sedam godina biti na vrhunskom nivou, tj. na još većem nivou nego sam danas. Sto puta sam istaknuo, kad je tema UFC, kako ne želim tamo samo nastupiti, već kad dođem, želim ostaviti traga. Napraviti rezultat, kao što sam to uspio sad u KSW-u.

image
Antun Račić slavi u zagrebačkoj Areni osvajanje pojasa prvaka KSW-a u bantam kategoriji. Bilo je to u studenom 2019. godine. U subotu, 19. prosinca 20202., u poljskom Lodzu obranio je naslov foto: Tonči Vlašić

image
Antun Račić foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 05:46