StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ANTUN BAČIĆ I DALJE BEZ GREŠKE Ombla nije uspjela pokvariti savršen učinak Dubrovčanina na klupi Splita, te će razigravati za ostanak

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2021. - 12:47

U Gospinom polju je Ombla dobro namučila Splita, bila blizu boda, ali u Splitu, na Gripama, to nije uspjela. Poraz 8:3. Split, kojeg od ljeta prošle godine vodi Dubrovčanin Antun Bačić, i dalje je sastav sa stopostotnim učinkom u podskupini 'B' južne skupine Druge hrvatske lige. Najtrofejniji hrvatski klub svih vremena, pamti se i njegovo treće mjesto u europskoj Ligi prvaka, otvorio je utakmicu vodstvom 5:0, na poluvremenu sa 6:1... Split je dobio svih devet utakmica. Njegov cilj je povratak u Prvu ligu. Ombla želi sačuvati drugoligaški status. 

Borna Tikvica je postigao prvi pogodak za Omblu u Splitu protiv Splita, Antonio Drašković drugi, a Hrvoje Bogdanović treći. Još su pod vodstvom trenera Antonia Pjevića igrali Matija Zore, Marin Zvono, Ivo Vlahušić, Dominik Gustin, Luka Papac, Pero Ševo, Leo Bogdanović, Andro Drašković i Mateo Vodopić.

image
Dubrovnik, 24. listopada 2020. godine: Ombla - Split 2:3 foto: Tonči Vlašić

Ombli na ruku nije išla pobjega Mejaša protiv Heroja 2007., te je matematički ostala bez izgleda za treće mjesto, posljednje koje donosi razigravanje za prvaka i na taj način ostanak u Drugoj hrvatskoj ligi (po tri najbolja iz obje podskupine igraju za prvaka, i to prvi idu izravno u polufinale i čekaju kako će završiti ogledi između drugoplasiranih i trećeplasiranih. U četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraju se po dvije utakmice, jedna doma, jedna vanka, ne broje se pobjede, već pogoci. Prvak južne skupine će na kraju s prvacima preostale dvije skupine Druge lige, te s predzadnjim iz Prve lige igrati mini ligu, svatko sa svakim, doma i vanka, a dva prvoplasirana su iduće sezone prvoligaši).

Nakon što odigra preostale dvije utakmice u podskupini, Ombla će razigravati za ostanak: četvrti iz podskupina protiv sedmih, a peti protiv šestih u prvom krugu, doma i vanka, broje se pogotci, ne pobjede, pa pobjednici u drugom krugu za plasman od 7. do 10. mjesta, a poraženi za plasman od 11. do 14. mjesta, te u trećem krugu za plasman. Oni najslabiji će u niži rang.

Poredak, Druga HL - jug, podskupina 'B': 1. Split 27 bodova / 9 utakmica, 2. Šibenik 1983. 19 bodova / 10 utakmica, 3. Mejaši 16 bodova / 10 utakmica, 4. Ombla 10 bodova / 10 utakmica, 5. Heroji 2007. 9 bodova / 9 utakmica, 6. Hajduk 7 bodova / 9 utakmica, 7. Knin 5 bodova / 9 utakmica.

Ombla je do kraja podskupine 'B' domaćin Hajduku, te gost Heroja 2007.

24. travanj 2024 14:20