StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

ANTE DELIJA VIŠE NE SANJA Konavljanin potpisao za UFC, dijete ‘Gladiatora‘ debi u najjačoj svjetskog organizaciji imat će 17. listopada u Abu Dhabiju!

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2020. - 23:09
Ante Delija je novi član UFC-ove obitelji, i već se zna kako će se u subotu, 17. listopada, boriti u Abu Dhabiju protiv Ciryla Ganea, 30-godišnjeg FrancuzaUFC je objavio kako je Delija dobio priliku nakon što je Ganeov suparnik, Shamil Abdurakhimov, otkazao nastup, a kako to nije napravio prvi put, najjača svjetske organizacija je okrenula broj Konavljanina, koji je odmah prihvatio priliku, koju je sanjao od svog prvog ulaska u dvoranu Ulitimate fight kluba Gladiator.

Gane je dobio svih šest borbi među profesionalcima od kojih je pola ostvario u UFC-u. Delija pak ima 17 pobjeda i 3 poraza, a o njemu brigu u posljednje vrijeme vodi legendarni Cro Cop, Mirko Filipović.

- Ponuda imam - rekao je Delija krajem travnja ove godine u velikom razgovoru za Dubrovački vjesnik. Istaknuo tada:

- Možda na kraju budem nastupao i UFC-u. Sve bi se moglo znati u iduća dva tjedna. Već su me bili tražili. Trebao sam biti zamjena u jednoj borbi, ali do toga tad nije došlo. Možda će sad. To bi bilo lijepo. To je moj san. Sjećaš se da sam to uvijek govorio? Sjećaš se kako sam to poželio kad sam se spremao za borbu protiv Ricca Rodrigueza? A zamisli, tko bi tad rekao kako ću imati čast trenirati s Mirkom Filipovićem, raditi sa Stipom Drvišem. Ponekad pomislim kako sve ovo što mi se dogodilo i što se događa sanjam, kako sve to nije istina - rekao je Delija, te se prisjetio početka. 

- Prvo sam trenirao judo, 6,7 godina. Potom dvije godine stanke nakon čega sam počeo pratiti Mara Peraka. Bilo je naporno, bilo je teško u dvorani Gladiatora, ali sam ušao u ritam. Mi smo u Gladiatora, a to je Maro Perak sjajno posložio, imali svako malo za trenera nekog vrhunskog stručnjaka. Nemoj zaboravit kako nas je hrvanje trenirao Šaban Sejdi, čovjek koji je osvajao olimpijsku medalju u Moskvi te u Los Angelesu. Zatim su Maro i ekipa bili doveli Bruna, majstora ju jitsua iz Brazila. Sjajnog borca i trenera. Rezultati tog i takvog rada su poznati. Danas prsti jedne ruke nisu dovoljni za nabrojiti sve one koji su počeli u Gladiatoru, a koji su ostvarili profesionalne pobjede, nastupili na priredbama izvan Hrvatske, a koje potpisuju najjače europske i svjetske MMA organizacije. Sve to zahvaljujući prije svega Maru Peraku. Ovo sad s Mirkom i Stipom je novi korak naprijed za mene.

Prvu profesionalnu borbu Delija je odradio u Splitu početkom 2011. godine s 19 godina. U gotovo deset godina imao je ne samo borbe u ringu / kavezu, već i izvan njega. 'Borio' se i s ozljedama, lomom noge, problemima s ranom. I iz tih borbi je izašao kao pobjednik, te ga sad čeka za manje od tri tjedna debi u UFC-u!

image
Maro Perak i Ante Delija u zagrebačkoj Areni nakon nastupa Delije i pobjede u KSW-u foto: Tonči Vlašić

 
24. travanj 2024 01:14