StoryEditorOCM
OstaloHALO CARDIFF!

Ante Delija iz ‘srca‘ Walesa gdje lovi svoje drugo uzastopno PFL finale: ‘Suparnik je jedan od rijetkih koji je od mene...‘

Piše Tonči Vlašić
11. kolovoza 2022. - 21:20

Prije dva dana je stigao u Cardiff, u 'Tigrov zaljev' gdje ga za dva dana čeka borba protiv Brazilca Renana Ferreire. Tko će u finale PFL-a teške kategorije, tko će doći na korak do pojasa prvaka i nagrade od milijun američkih dolara?

- Imali smo obveze prema televiziji, bili smo u starom dijelu grada, u prekrasnim dvorcima, a potom i u centru grada. Vidio sam Millenium stadion – javio se Ante Delija iz 'srca' Walesa.

Borba nije na stadionu koji je prije pet godina ugostio finale nogometne Lige prvaka (Real Madrid – Juventus 4:1, Luka Modrić bolji od Maria Mandžukića), već u obližnjoj Motorpoint Areni gdje je uz ring ulaznica za subotnju priredbu PFL-a 221,50 funtu, a za stolicu pod krovom dvorane, koja ima na tribinama više od 5.000 sjedećih mjesta, treba izdvojiti 23,50 funti.

- Svaka priredba PFL-a je top. Tako će biti i ovdje. Inače, uvijek par dana uoči borbe imamo 'milijun' sitnih obveza. Sad slikavanje, pa onda potpisivanje postera, pa snimanje najava. Tu je i druženje s novinarima i navijačima, zatim službena konferencija za novinare, naravno, vaganje… Iscrpi to, ali sve to je dio ove lijepe priče. Znam kako se bez toga ne može. Naviknuo sam se već, te se ne žalim.

Ante je pola priprema za treću borbu u 2022. godini odradio u Zagrebu, a pola u Njemačkoj za meč u Walesu.

- Nakon povratka iz Amerike, kad sam osigurao polufinale, bilo je u planu nekoliko dana odmora, međutim, odmah sam išao kod Stipe (Drviš, legendarni hrvatski boksač, koji je Antin  trener – op.a.) u Puli. Nije bilo odmora. Trenirali smo svaki dan. Ipak je kratak period između dvije borbe. Zadnju sam imao prije šest tjedana, te nije bilo pametno uzimati nikakav odmor.

Ferreira je u mislima od završetka 2. kola. Delija je bio uspješan u obje borbe. Suparnik je izgubio drugu borbu, ali je prošao jer je prvu dobio nokautom u prvoj rundi.

- U usporedbi s prva dva suparnika, borio sam se prvo protiv Brazilca Mattheusa Scheffela, a nakon toga protiv Amerikanca Sheltona Gravesa, Ferreira je bolji i od jednog, i od drugog. Zatim, drugačiji je, tj. bit će drugačije. Dok sam bio viši od prethodne dvojice boraca, sad sam niži od Ferreire, i to deset centimetara. Suparnik je visok 205 centimetara. Jedan od rijetkih koji je od mene viši. Ferreira preferira stojku. Eksplozivan je. Nadam se kako ću zaustaviti njegov napad na početku, kako ću ga umoriti, te kako će poslije biti manje opasan.

image

Polufinalist (opet) - Ante Delija je i ove sezone prošao 'ligu', prošle sezone je bio u finalu. Hoće li i ove?

image

Đir po starom dijelu Cardiffa

Koliko je Delija proveo ispred ekrana, te gledao kako se bori Ferreira?

- Znam dosta o cijeloj ekipi koja se bori ili se borila ove sezone. Tako sam znao već prije dosta toga o Ferreiri. Sad sam gledao samo njegove posljednje mečeve. Nešto što je bilo prije tri godine je glupo gledat budući se svatko od nas promijeni za nekoliko mjeseci, a ne u nekoliko godina. Uvijek kažem, svaki borac u pripremi meča radi više na sebi, kako da bude bolji, da neke svoje nedostatke popravi.

Drugi polufinalni par je trebala biti borba između Rusa Denisa Goltsova i Brazilca Bruna Cappelozze. Branitelj naslova, Cappeloza, slomio je ruku, te je otpao, a i Rus, i to zbog sankcija. Uskočili su Scheffel i Amerikanac Juan Adams.

Meni je borba protiv Ferreira takoreći finale prije finala. Računam, ako uspijem ostvariti pobjedu kako će u finalu biti lakše. Moglo bi se dogoditi da me tamo čeka Scheffel, kojeg sam dobio u 1. kolu. Ako se to dogodi, vjerujem kako će mu opet zvoniti u glavi kao što je to bilo u prvom meču. Ali, o finalu ćemo, nadam se, razgovarati nakon subotnjeg meča.

Termin finala je 25. studenog. Šuška se kako bi se trebalo održati u Dubaiju.

image

Pobjednik je... - Ante Delija. Trenutak kad je Konavljanin proglašen pobjednikom borbe u Atlanti protiv Amerikanca Sheltona Gravesa

Pfl Mma/

Delija, koji je u nedjelju, 7. kolovoza, proslavio 32. rođendan protiv Ferreira, koji je devet mjeseci stariji, bori se u subotu, 13. kolovoza. To je predzadnja borba večeri u kojoj Konavljanin lovi svoju 22. pobjedu u 27. borbi u profesionalnoj karijeri, šestu u osmoj borbi u PFL-u, svoje drugo uzastopno PFL finale!

24. travanj 2024 09:18