StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Aediumu zlato, srebro i 13 bronci: Lana i Lučia najbolji par

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
10. listopada 2016. - 12:02

Lana Korać i Lučia Galjer (na slici) osvojile su zlatnu medalju na Yonex Youth International, međunarodnom turniru za pomladak, koji se u petak i subotu igrao u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, a sama finala u nedjelju u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

U finalu uzrasta do 11 godina par Aediuma je dobio Anu Grbelju i Andreu Maretić te se i dubrovački klub našao među osvajačima najsjajnije medalje. Lana Korać je igrala u dva finala. Drugo je izgubila. Bolja je finalu pojedinačne konkurencije bila nositeljica, Mađarica Petra Hart.

Članovi Aediuma osvojili su ukupno 15 medalja (po jedno zlato i srebro te trinaest bronci) na turniru na kojem je nastupilo 70-ak natjecatelja iz Mađarske, Bugarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske u tri uzrasne kategorije. Osim turnira do 11 godina održano je natjecanje u konkurenciji igračica i igrača do 13 i do 15 godina.

Brončane medalje za Aedium osvojili su Patrik Karamatić (dječaci do 11 godina), Romea Milković (djevojčice do 11 godina), Patrik Karamatić i Davor Makivić (dječaci, parovi do 11), Ema Selmani i Margarita Đurić (djevojčice, parovi do 11), Alani Lunjić i Matea Mojaš (djevojčice, parovi do 11), Marko Janičić (dječaci do 13 godina), Maroje Musladin i Nika Masle (mješoviti parovi do 13), Marko Janičić i Nika Matana (mješoviti parovi do 13), Nika Masle i Nika Matana (djevojčice, parovi do 13), Dana Pavlović i Noa Selmani (djevojčice, parovi do 13), Barbara Janičić (djevojčice do 15 godina), Barbara Janičić (mješoviti parovi do 15, nastupala s Borna Vadljom iz Čakovca), Barbara Janičić i Andrea Vlašić (djevojčice, parovi do 15).

16. travanj 2024 14:34