StoryEditorOCM
OstaloEUROPA CUP STOLNOTENISAČA

'PITURI' BEZ JAPECA OTPUTOVALI U AUSTRIJU Miho Simović: 'Bilo bi sjajno kad bi uzvrat u Gospinom polju odlučivao!' 

1. studenog 2019. - 15:49
Čeh Tomas Konecny je dugo vremena u TOP 100. Najbolji ranking mu je bio 60. mjesto na svjetskoj rang listi 2017. godine. Može se pohvaliti s nekolikom pobjeda protiv ponajboljih igrača svijeta. Varaždinac Borna Kovač je stari poznanik Miha Simovića. Cijelu karijeru se 'tuču'.

- Dobio sam ga zadnja dva puta, ali uvijek je bilo u pet ili sedam setova – naglasio je Miho Simović. Stolnotenisači Libertas Marinkolora, osim Miha Simovića još su Neven Juzbašić i Dragutin Dado Šurbek krenuli danas put Austrije gdje ih sutra čeka prva utakmica trećeg kruga Europa Cupa, drugog po važnosti europskog klupskog natjecanja. Nasuprot njih stajati će prvi favorit natjecanja, Solex-Consult iz Wiener Neustadta, mjesta 40-ak kilometara udaljenog od Beča. 'Pituri' neće biti kompletni. Tomislav Japec će propustiti nastup u Austriji (sretni trenutak u obitelji).

- Konecnyja i Kovača znamo. Nijemac Felix Wetzel i Saudijac Ali Alkhadrawi, koji se također spominju kako bi trebali biti u sastavu protiv nas su nam nepoznanica, a ne znamo hoće li doći i Korejanac. Ukoliko Joo Sae-Hyuk ne nastupi to bi za nas bio, naravno, plus, bilo bi lakše očekivati povoljan rezultat – dodao je Simović.

- Uglavnom, bez obzira u kojem sastavu nastupe oni su veliki favoriti. Bilo bi sjajno kad bi uzvrat u Gospinom polju odlučivao, kad bi nakon prvog meča u Austriji bili i dalje u igri za prolaz u idući krug. To bi bilo odlično – poželio je Simović. 'Pituri' su bili slobodni u prvom krugu Europa Cupa, dok su u drugom izborili jedno od prva dva mjesta u skupini te prošli u treći krug. Solex Consult se pak u natjecanje uključio tek sad, kao i preostalih sedam po rejtingu najboljih klubova Europa Cupa. 

Prva utakmica trećeg kruga između Solex Consulta i Libertas Marinkolora u Wiener Neustadtu igra se u subotu, 2. studenog, s početkom u 17 sati. Simović, Juzbašić i Šurbek bi trebali imati u Wiener Neustadtu podršku desetak svojih navijača. Uzvrat se igra sedam dana poslije, u subotu, 9. studenog, u Gospinom polju od 17 sati.
25. travanj 2024 00:05