StoryEditorOCM
NogometBIJELI DIM |

ŽUPLJANIN SE VRATIO NA POLJUD Lukša Jakobušić novi predsjednik splitskog Hajduka!

Piše Tonči Vlašić
30. listopada 2020. - 08:28
Lukša Jakobušić novi je predsjednik Uprave Hajduka - objavio je splitski klub. Poslije više od tri i pol mjeseca duge potrage za novim predsjednikom, nasljednikom Marina Brbića, izbor je pao na njegovog nekadašnjeg prvog suradnika iz Hajduka dubrovačkog poduzetnika Jakobušića.

Slobodna Dalmacija podsjeća kako je Jakobušić pola godine obnašao funkciju dopredsjednika Uprave Hajduka, od svibnja do studenoga 2019. godine. U klub je stigao na Brbićev poziv. U tih kratkih pola godine ostavio je, ističe se, ipak dubok utisak, iskazao je čvrste stavove, visoke ambicije, pokrenuo i nastavio neke procese (ranija faza borbe oko povratka Udruge prvoligaša)... Unio je cijelog sebe, dosta energije u rad kluba. Ipak, početkom studenoga prošle godine podnio je ostavku, a obrazložio ju je osobnim razlozima.

- Posebno zahvaljujem predsjedniku Marinu Brbiću što mi je pružio priliku da budem dijelom veličine kao što je Hajduk, ali i za razumijevanje kojim je prihvatio moju odluku. Tu veliku čast sam se svim srcem trudio obnašati s maksimalnom odgovornošću. Međutim, iz navedenih razloga u postojećim okolnostima ne bih mogao Hajduku dati ono što smatram da mu svaki zaposlenik mora dati i ono što je Hajduku sada potrebno – govorio je tada Jakobušić.

image
Benjamin Perasović, Lukša Jakobušić i Marin Brbić foto: Vojko Bašić/CROPIX


Međutim, u nekoliko navrata se od tada u kuloarima već špekuliralo o njegovom mogućem povratku na Poljud. Tako je bilo još i ljetos kada je Brbić rekao da odlazi, ali nije bilo službenih potvrda. Jakobušić je još i ranije bio kontaktiran od headhunting agencija koje u tom poslu asistiraju Hajduku kada se tražio predsjednik, a imenovan je tada bio Jasmin Huljaj. Nadzorni odbor Hajduka raspisao je u kolovozu natječaj za novog predsjednika nakon što je 13. srpnja Brbić najavio odlazak te potom ostao na funkciji do izbora novog čelnog čovjeka kluba. Čekao se dugo rasplet te sage, a na koncu je novim predsjednikom izabran Jakobušić.

Jakobušić rođen 1976. godine je bio predsjednik Vaterpolskog kluba Jug od 2013. do 2017., a u zadnje vrijeme bio je u ulozi dopredsjednika. Pod njegovim vodstvom se piše najuspješnija godina u povijesti kluba - Jug je 2016. bio istovremeno vlasnik pet trofeja: prvak Europe, osvajač europskog Superkupa, prvak Hrvatske, te pobjednik Kupa Hrvatske i Regionalne lige!

- Meni je neuspjeh ako budemo drugi, a imamo potencijala da budemo prvi. Siguran sam da imamo potencijala za puno više, ali me sve što se događa oko kluba demantira - kazao je Jakobušić nakon odlaska s Poljuda u studenome prošle godine.
19. travanj 2024 04:36