StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

ŽUPANIJSKI KUP Lider Prve županijske lige izbacio hrvatskog trećeligaša!

13. ožujka 2019. - 00:49
Croatia je dobila GOŠK Dubrovnik 1919. s 2:0 na svom terenu te se plasirala u finale Županijskog kupa u skupini Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle u kojem će igrati protiv Konavljanina, koji je prije devet dana dobio na svojoj Šupjaci Slaven boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U Gabrilima je lider Prve županijske lige poveo protiv člana južne skupine Treće hrvatske lige u 8. minuti. Ivan Kristović je bio strijelac, a u 57. minuti za konačnih 2:0 i slavlje momčadi trenera Frane Lojića pogodio je Matej Nađ.

U Županijskom kupu poznati su i finalisti skupine Pelješac, to su drugoligaši, Rat i Faraon. Rat je prije devet dana na jedanaesterce izbacio kod kuće Orebić, člana Prve županijske lige, dok je Faraon protekle nedjelje bio sa 6:1 bolji od Putnikovića, također člana Druge županijske lige.

U skupini Lastovo – Korčula u srijedu, 13. ožujka, igra se prvo polufinale. U Blatu se sastaju BŠK Zmaj i Hajduk 1932., dok se još ne zna tko će igrati u drugom polufinalu. Naime, prvo moraju odigrati Omladinac i ŠD Smokvica, a pobjednik tog ogleda će igrati sa Žrnovo.

U skupini Dolina Neretve prvo polufinale se igra u srijedu, 13. ožujka, i to u Kominu između Gusara i Neretvanca, dok će sedam dana poslije igrati u Pločama Jadran Luka Ploče i ONK Metković.

Pobjednici svake skupine izboriti će polufinale Županijskog nogometnog kupa, a tko ode do kraja plasirat će se u pretkolo Kupa Hrvatske u sezoni 2019./20.
23. travanj 2024 15:56