StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA |

ŽUPA ZAPLJESKALA CROATIJI NA POBJEDI Junak derbija zatrpan pohvalama: ‘Tin Vidak je zaslužio veću pozornicu!‘

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2021. - 16:28

Župa dubrovačka je zapljeskala Croatiji na pobjedi u derbiju 15. kola. Na Svetom Martinu je aktualni prvak dugo slavio pobjedu protiv izravnog suparnika u borbi za vrh, a kako je lider, ONK Metković, opet bio uspješan, momčad trenera Frane Lojića je ostala i dalje na četiri boda zaostatka s tim što ima utakmicu manje. Povjerenik natjecanja Neven Tomičić je već odredio kako će taj svoj zaostatak protiv Maestrala kod kuće Croatija odigrati 5. svibnja u Gabrilima s početkom u 16.30 sati.

Derbi je bolje otvorila Župa dubrovačka, koja je povela tek iz kaznenog udarca u 45. minuti. Stanislav Vasilj je bio neumoljiv s bijele točke.

- Nakon što nismo riješili utakmicu u prvom poluvremenu, na kraju zaslužena pobjeda Croatije. Vidjelo se kako smo preumorni, kako je na naplatu došlo igranje nedjelja – srijeda – nedjelja. Ako se ne varam, odigrali smo 12 utakmica od kad je nastavljena sezona, a to igrači, koji s posla trče na trening, koji nisu profesionalci, ne mogu izdržat – istaknuo je Josip Papić, trener Župe dubrovačke.

U svlačionici domaćina pjesma.

- I suze su potekle nakon utakmice. Eto, koliko nam znači ova pobjeda. Što se nas tiče, odigrali smo dva poluvremena, u svakom ste mogli vidjeti različitu Croatiju. Prvo poluvrijeme smo imali za cilj odgovoriti na njihovu agresivnu igru. Nije bilo kako smo se dogovorili, ali u drugom poluvremenu smo promijenili našu krvnu sliku. To mogu samo karakterni momci, prvaci, te skidam kapu igračima – rekao je Frane Lojić, trener Croatije.  

image
Slavlje u svlačionici Croatije nakon 2:1 pobjede protiv Župe dubrovačke u derbiju 15. kola Prve ŽNL
Tonči Vlašić

- Župa je strpljivo čekala svoju priliku iz neke kontre i polukontre. Imala ih je u početku. Na ovaj put ne baš idealnom terenu mi nismo uspjeli u svom naumu da zagospodarimo terenom iako smo u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena imali neke svoje prilike. Nažalost, u zadnjoj minuti smo napravili kardinalnu pogrešku, te poklonili Župi dubrovačkoj, koja je bila bolja prvo poluvrijeme, kazneni udarac. Drugo poluvrijeme smo bili baš bolji – dodao je Lojić.  

- Izgubili smo utakmicu, ali se ne predajemo. U zadnjem kolu smo gosti ONK Metković. Cilj nam je da do tad ne ovisimo o drugima. Dosta je još do kraja. Nitko nema lagan raspored. Mi smo iduće dvije utakmice domaćini, a čeka nas i polufinale Županijskog kupa. Opet nas čekaju i utakmice srijedom, ne samo nedjeljom – naglasio je Papić.

image
Tin Vidak (Croatia) i Stanko Cvitković (Župa dubrovačka)
Tonči Vlašić

Na kraju su se i jedan i drugi trener osvrnuli na junaka utakmice, Tina Vidaka, strijelcu oba pogotka za Croatiju, igrača koji je i u prvom poluvremenu s nekoliko poteza pokazao kako mu nije mjesto u ovom rangu natjecanja, već u većem.

- Što reći o takvom talentu. Slažem se da je Tin Vidak zaslužio veću pozornicu nego je Prva županijska liga – rekao je Lojić.

- Cijelo vrijeme sam upozoravao na Vidaka. Bog mu je dao talent, Vidak je izuzetno spretan s loptom, tu tehniku sjajno koristi, samo što po meni on to mora koristiti u nekom većem rangu, a ne u ovom – nadovezao se Papić.

20-godišnji Vidak je s dva pogotka protiv Župe dubrovačke, ukupno osam ove sezone, preuzeo mjesto prvog topnika Croatije. Čak šest je postigao u ožujku. Dva u 3:2 pobjedi protiv Gusara kod kuće u 12. kolu, dva u 4:2 gostujućem uspjehu protiv Sokola u 14. kolu, te sad dva u derbiju 15. kola 2:1 pobjedi protiv Župe dubrovačke u Gabrilima.

19. travanj 2024 07:46