StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Zlatko Dalić ni pet, ni šest, već u glavu: ‘Nikoga ne podcjenjujem, ali mislim da je FIFA uzela veliki rizik na sebe!‘

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2022. - 15:42
Izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić na konferenciji za medije u Qatar National Convenction CentruTom Dubravec/Cropix

Nismo dobili potvrdu, ali Zlatko Dalić je na kraju konferencije za novinare pričao o Josipu Stanišiću, te na taj način povrdio kako će on na desnog beka, umjesto ozlijeđenog Josipa Juranovića. Iz izbornikovih riječi moglo se iščitati kako neće moći ni Marcelo Brozović, kao ni to tko je startnih jedanaest za ogled protiv Maroka.

Međutim, u jednoj stvari je bio posve jasan kad je tema bila činjenica kako će nepoznati katarski sudac Abdulrahman Al-Jassim, koji je na SP-u u svom domu sudio do danas samo jednu jedinu utakmicu, i to ogled u 1. kolu između SAD-a i Walesa, suditi ogled za broncu.

- Nikoga ne podcjenjujem, ali mislim da je FIFA uzela veliki rizik na sebe - rekao je naš izbornik.

- Nadam se da nakon utakmice nećemo komentirati suca, ali se isto tako nadam da će sve biti korektno s njegove strane.

DRUGIH JE PUNO VIŠE

Puno više je reprezentacija koje su razočarale, nego one koje su iznenadile. Jedna Italija nije ni izborila plasman. Njemačka, Španjolska, Belgija, Portugal, Nizozemska, svi oni su imali puno veća očekivanja u Kataru - rekao je naš izbornik

Hrvatska ili Maroko, tko će doma s medaljom, a uoči SP-a za sve smo i jedni, i drugi bili autsajderi. Mi unatoč tome što smo došli kao aktualni svjetski doprvaci. Hrvatska i Maroko su već igrali u Kataru. Bez pogodaka u prvoj utakmici naše skupine. 

- Maroko me podsjeća na nas prije četiri i pol godine, nitko ih nije očekivao ovako visoko, ali su oni svojom kvalitetom, emocijama došli tu gdje jesu. Iz utakmice u utakmicu su samo dodatno rasli i mislim da nas očekuje puno teži susret od onog s otvaranja grupe. Imamo puni respekt i veliko poštovanje prema njima. Pokazuju zajedništvo i nikoga se ne boje.

VELIKA JE RAZLIKA

Možda je 1998. bronca imala veći značaj, svijet je tad upoznao Hrvatsku, novu državu. Ali ni ova, ako je osvojimo, neće biti ništa manje značajna. Jako je važno ponoviti uspjeh, jer je velika razlika biti treći ili četvrti - naglasio je naš izbornik

18. travanj 2024 10:28