StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

ŽDRIJEB 1. KOLA Trećeligaši slobodni na startu, niželigaši igraju, a igrat će se u Stonu, Smokvici, Kominu, Dubravci, Gabrilima i Kuparima

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2021. - 11:29
Prve utakmice Županijskog nogometnog kupa trebale bi se igrati 7. ožujka. Sokol je domaćin u Dubravci Konavljaninu (slika s utakmice Sokol - Gusar) foto: Tonči VlašićTonči Vlašić

Održan je ždrijeb Županijskog nogometnog kupa. U skupini Pelješac igrat će dva kluba: SOŠK 1919. je domaćin Faraonu iz Trpnja. U skupini Lastovo - Korčula za nastup su se prijavila tri kluba. Slobodan je na startu trećeligaš BŠK Zmaj, a igraju Jadran Smokvica - Omladinac. Pobjednik utakmice u Smokvici ugostit će trećeligaša u finalu skupine.

U skupini Dolina Neretva nastupa pet klubova. Gusar na startu dočekuje ONK Metković. Pobjednik će potom dočekati Neretvanac, a u drugom polufinalu skupine Neretva je domaćin Jadran Luka Ploče.

U skupini Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle nastup je potvrdilo sedam klubova. U 1. kolu parovi su Sokol - Konavljanin, pobjednik će u 2. kolu biti domaćin GOŠK Dubrovnik 1919., dok su preostala dva para 1. kola Croatia - Slaven i NA Libertas - Župa dubrovačka. Ukoliko u obje utakmice, u Gabrilima i u Kuparima, pobijedi domaćin ili u obje utakmice gost, pobjednik utakmice Croatia - Slaven je domaćin u polufinalu.

Nakon što se dobiju pobjednici skupina, ždrijebom će se odrediti polufinala Županijskog kupa. Pobjednik će izboriti plasman u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Utakmice SOŠK 1919. - Faraon, Jadran Smokvica - Omladinac, Gusar - ONK Metković, te Sokol - Konavljanin, Croatia - Slaven i NA Libertas - Župa dubrovačka trebale bi se igrati u nedjelju, 7. ožujka. 

20. travanj 2024 14:25