StoryEditorOCM
NogometBOLJI UVJETI |

‘ZAZELENIO‘ SE TEREN ZA TRENING U ČILIPIMA, USKORO ĆE GA OBASJAT I REFLEKTORI Sad će se moći trenirati i igrati po kiši i mraku!

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2020. - 17:11
Nemogućnost treniranja kad su loši vremenski uvjeti, zatim nemogućnost rada u kasnim večernjim satima s mlađim uzrastima, po mraku, primorala su sportske djelatnike Konavala na izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom i s reflektorima.

Priča je počela još 2015. godine. Tad je Nogometni klub Konavljanin želio realizirati tu ideju, ali nije uspio postići dogovor sa Zračnom lukom Dubrovnik oko ustupanja zemljišta, koje se nalazilo odmah do postojećeg igrališta Šupjaka u Čilipima. Kad je osnovana Zajednica športova Općine Konavle, koja je preuzela inicijativu, a na čelo Zračne luke Dubrovnik stigao Frano Luetić, dogovoren je najam zemljišta.

image
Radovi na terenu s umjetnom travom u Čilipima

image
Radovi na terenu s umjetnom travom u Čilipima


Nakon toga se krenulo u realizaciju. Općina Konavle je stala iza projekta. Uz veliku pomoć Županijskog nogometnog saveza na čelu s Blažom Pezom, te zahvaljujući Ili Topuzoviću, članu Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Zajednica športova Općine Konavle se javila na natječaj, te je od HNS-a dobila umjetnu travu. Pripremljen je do tad teren, a na radost svih konavoskih klubova, pogotovo djece Nogometne akademije Konavle, koja će koristiti najviše termina na spomenutom terenu, ovih dana postavljena je umjetna trava, te podignuta ograda.

image
Pomoćno igralište u Čilipima - teren s umjetnom travom


Uskoro će se riješiti i rasvjeta, postaviti reflektori, koji će omogućiti treniranje i igranje u noćnim terminima. Također su osigurana tri kontenjera od kojih će dva biti svlačionice.

Umjetnom travom je pokriven teren 66 metara puta 46 metara. Samo igralište je 60 metara puta 40 metara. Po tri metra je ostavljeno sa svake strane. Dimenzije terena zadovoljavaju uvjete igranja utakmica uzrasne kategorije do 10 godina.

Osim Zračne luke Dubrovnik, Općine Konavle, te Županijskog nogometnog saveza i Hrvatskog nogometnog saveza, Zajednica športova Općine Konavle zahvaljuje i mjesnom odboru Čilipa, te ljudima, volonterima, iz čitavih Konavala, koji su pomogli u realizaciji projekta.
23. travanj 2024 20:32