StoryEditorOCM
NogometTEREN NA LUŽAMA |

ZAZELENIO SE DOM SOKOLA Pomogao je i Hrvatski nogometni savez, uskoro stižu golovi, mreže, Paulino Hendić: ‘Teška je situacija, ali ne odustajemo!‘

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2020. - 10:43
Krajem svibnja su zasijali travu na svojim Lužama nakon što su početkom godine krenuli s radovima. Danas, gotovo dva mjeseca poslije, zelenio se dom Nogometnog kluba Sokol u Dubravci.

- Naručili smo opremu za teren, stižu golovi, mreže, štapovi i zastavice za korner – otkriva Paulino Hendić, predsjednik Sokola. Ne skriva kako im je korona poremetila planove. Mnogi, koji su obećali pomoći, ne mogu pomoći koliko su željeli.

- Hvala Hrvatskom nogometnom savezu, njegovom vodstvu, koji nam je pomogao financijski, te ćemo ipak uspjeti neke stvari napraviti na vrijeme, a što smo mislili da nećemo uspjeti. Iza nas je dosta, dosta posla. Ne trebam govoriti što smo sve napravili od početka godine, koliko je trebalo samljeti kubika kamena, koliko nasuti zemlje, ali isto tako znamo kako nas čeka još dosta posla. Moramo urediti tribine i prostorije, a sve kako bi se naš Sokol nakon punih 13 godina vratio na svoje igralište – istaknuo je Hendić.

image
Uskoro stižu golovi, mreže... - teren na Lužama, dom Nogometnog kluba Sokol (Dubravka) foto: Tonči Vlašić

image
Čeka se uređenje prostorija Nogometnog kluba Sokol, te tribina foto: Tonči Vlašić

image
Svlačionica foto: Tonči Vlašić

image
Pogled iz još neuređenih klupskih prostorija na teren foto: Tonči Vlašić


Bez pomoći prije svega Općine Konavle, ističe Hendić, neće biti moguće završiti projekt, ali koliko god imaju podršku načelnika Boža Lasića, svjesni su teške financijske situacije.

- Unatoč svemu ne odustajemo. Činjenica je isto tako kako zbog korone je upitno kad će početi nova sezone, pa i hoće li uopće početi. Naša želja se zna, te ćemo učiniti sve kako bi nakon toliko godina opet zaigrali kod kuće. Hvala svima koji su nam pomogli, koji nam pomažu, hvala i Hrvatskom nogometnom savezu na financijskoj pomoći dovršetka samog terena, koji bi uskoro trebao biti završen, te opremljen. Nadam se kako ćemo uskoro početi i s uređenjem tribina i prostorija, ograda te prostora ispred igrališta. Ne moram vam govoriti koliko smo svi u Dubravci, kojima je Sokol pri srcu, ponosni na dosad napravljeno, na činjenicu da se teren nakon toliko godina zazelenio, a ponavljam, unatoč problemima koje je donijela korona vjerujemo kako ćemo do početka nove sezone uspjeti završiti posao – podvukao je Hendić.  
19. travanj 2024 20:09