StoryEditorOCM
NogometEVANĐELJE PO MARKU

Zar je moguće da baš Dalić nije shvatio što radi? Ili vjeruje da ima čovjeka koji će mu skinuti grijehe već 9. lipnja

Piše PIŠE PERO SMOLČIĆ/SD
7. lipnja 2023. - 11:20

Nevjerojatno je koliko je kratkotrajno ljudsko pamćenje. Evo recimo Josip Juranović izvali da nikad nije imao problema, a u kontekstu situacije koja se dogodila Marku Livaji u Rijeci.

- Bio sam u Hajduku pet godina, živio sam u Zagrebu... Nikad nisam imao takvih problema, ni kada sam igrao u Rijeci, bile su Juranovićeve riječi.

A 2016. je bio napadnut u Zagrebu. No, zaboravio čovjek, čini se.

No nije to ništa prema onome što je zaboravio hrvatski izbornik Zlatko Dalić. A od njega bismo to najmanje očekivali, čovjeka koji često hodočasti u Međugorje. Bar bi on morao znati kakvu je pogrešku napravio svojedobno lik po imenu Poncije Pilat. Osudio je sredovječnog Nazarećanina na smrt, poslao ga na križ i umjesto živog neprijatelja, dobio mučenika koji mu je zadavao više problema nakon raspeća, nego prije, piše Slobodna Dalmacija

Zar je doista moguće da u toj priči izbornik Dalić, ali i ostali čelnici nisu vidjeli paralelu s Livajom? Umjesto da stanu uz svog igrača, oni su sagriješili, ne mišlju, ne riječju, ne djelom, već propustom. Dalić kao Petar, u ovoj situaciji. Zatajio je Livaju na treningu, pa drugi put do kraja dana, a treći sutradan ujutro... Simbolika je još veća, 11 igrača u prvoj momčadi plus Dalić izbornik, kao 12 apostola.

Imamo i Judu - Juru. Josip Juranović samo je odmahnuo rukom, kao njemu se to nikad nije dogodilo. A jest. Eto ‘apostola‘ koji je izdao Marka.

A svi skupa su ga pretvorili u mučenika, sasvim sigurno u očima navijača Hajduka, Dalmatinaca. Stvorili od njega bezvremenski brend. Da ova groteska bude potpuna, u nju se uklapa skorašnji posjet reprezentacije Vatikanu, 9. lipnja će biti na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu.

Njihov grijeh, njihov grijeh, njihov preveliki grijeh.

Mir s njima.

19. travanj 2024 12:19