StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA |

VRATIO SE RICO, NIJE NAUČIO SJEDAT I NIŠTA NE RADIT Milan Petrović opet u akciji, a svoj povratak obilježio je pobjedom u Potomju

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2021. - 09:14

Župa dubrovačke je izgubila na startu nove sezone u Prvoj županijskoj ligi od Gusara kod kuće s 3:2, Josip Papić je nakon te utakmice otišao s mjesta trenera prve momčadi, a uprava kluba iz Čibače okrenula broj MIlana Petrovića, i tako, ništa od mirovine za legendu dubrovačkog nogometa, koji je nakon malo više od deset mjeseci opet u akciji. 

Petrović je krajem prošle godine, nakon završetka prvog dijela sezone, klupu GOŠK Dubrovnik 1919. prepustio Hasanu Kaciću. Bilo je govora u tom trenutku: 'Dosta je bilo', kako će mu prvenstvena trećeligaška utakmica sa Slogom na Lapadu 0:0, koja je odigrana 21. studenog 2020., biti zadnja u trenerskoj karijeri. Ali, očito ne može Rico, kako mu je nadimak, kojeg su mu nadjenuli navijači splitskog Hajduka kad je igrao, te bio sjajan 80-ih u dresu splitskih 'bilih' igrajući skupa s Bakom Sliškovićem, braćom Vujović, Zlatkom i Zoranom, Ivanom Gudeljom..., sjedati i ništa ne raditi, jer cijeli je život u nogometu, prvo kao igrač, potom i kao trener, i tako je sa 63 godine prihvatio poziv iz Župe dubrovačke, koju je već vodio, 2017. i 2018. godine, a iz koje je otišao kad su ga po tko zna koji put zvali s Lapada da 'gasi vatru'.

Uglavnom, vratio se Petrović na klupu, vratio se nakon točno tri godine u Župu dubrovačku, i taj svoj povratak u Čibaču obilježio je pobjedom. Dobio je Orebić u Potomju (na terenu Grka su 'kapetani' domaćini ove sezone jer su krenuli radovi na uređenju njegovog igrališta na Trstenici). Bio je bolji s 2:1. Orebić je vodio s 1:0 (Dino Špaleta u 31. minuti), Orebić je u 67. minuti ostao s desetoricom (Ante Kordić drugi žuti karton), i stao, a Župa dubrovačka pod vodstvom novog trenera s dva pogotka preokrenula rezultat (Kristijan Prkut u 78. i Stanislav Vasilj u 84. minuti), te stigla do prvih bodova u novoj sezoni.  

Župa dubrovačka u 3. kolu, u nedjelju, 10. listopada, dočekuje Maestral.

24. travanj 2024 04:42