StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

VRATARI NA KRAJU ODLUČILI POBJEDNIKA U SMOKVICI Vijest dana: igra se u Konavlima u utorak i srijedu!

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2021. - 19:18

Super zanimljivo je bilo u Smokvici gdje je domaći Jadran u kup utakmici dobio Omladinac iz Lastova, te će igrati u finalu Županijskog kupa Nogometnog centra Lastovo – Korčula. Suparnik u finalu bit će mu BŠK Zmaj. Igrat će se opet u Smokvici, a tko tad bude bolji plasirat će se u završnicu Županijskog kupa, među četiri najbolja (pobjednici sva četiri županijskog centra).

U Smokvici Omladinac je poveo protiv Jadrana u 5. minuti pogotkom Vinka Nobila. Zatim je Goran Šorgić s dva pogotka preokrenuo rezultat. Na 1:1 Dubrovčanin, novi član Jadrana, izjednačio je u 8., a za 2:1 pogodio u 27. minuti. Lastovci su poravnali u 66. minuti pogotkom Ivana Jurice, koji je u igru ušao u 46. minuti. Omladinac je od 81. minute igrao s desetoricom. Sudac Robert Hausvička je zbog uvreda na svoj račun isključio Vinka Nobila.

Potom penali. Prva serija – Dino Katić je pogodio za Omladinac, a Nemanja Šešlija za Jadran. Druga serija – Leone Katić za Omladinac, a Albert Marelić za Jadran. Treća serija – Robert Eric Antica za Omladinac, a Ivan Žuvela za Jadran. Četvrta serija – Neven Barbić za Omladinac, a Ivan Tomić za Jadran. Peta serija – Ante Vukorepa, vratar Jadrana, obranio je udarac Davidu Genziću nakon čega je Marino Rašić, vratar Omladinca, zaustavio udarac Gorana Šorgića. Potom, prva dodatna serija penala. Marino Rašić je nakon obrane bio izvođač za Omladinac. Promašio je gol domaćina. Zatim je loptu uzeo vratar Jadrana Ante Vukorepa, koji je pogodio, te je domaćin slavio.

U centru Dolini Neretve se znaju parovi polufinala, Komin: Gusar – Neretvanac, Metković: Neretva – Jadran Luka Ploče.

U centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle polufinale je izborila Župa dubrovačka, koja čeka kako će završiti ogled između Croatije i Slavena, koji se igra u utorak, 23. ožujka, u Gabrilima s početkom u 15.30 sati. Pobjednik ogleda Sokol – Konavljanin, koji će se igrati u srijedu, 24. ožujka, u Dubravci s početkom u 15 sati, u polufinalu centra će ugostiti GOŠK Dubrovnik 1919.

Faraon iz Trpnja je prvi polufinalist završnice. Pobjednik je Nogometnog centra Pelješac (dobio je u finalu SOŠK 1919.).

16. travanj 2024 19:31