StoryEditorOCM
NogometŠTO JE SAD OVO? |

VIĆAN TVRDI KAKO JE DOPIS LAŽAN TE KAKO PEZO NIJE ZASJEDAO Ako je grupa činovnika (tajnika) u dosadi, nešto divanila, uzalud im trud svirači 

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2020. - 23:49
Pero Vićan, predsjednik Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919. i predsjednikm Plenuma klubova Treće HNL jug foto: Tonći Plazibat / CROPIX
Zaprimili smo lažni dopis Odluke 6. izmišljene sjednice Međužupanijskog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Nogometnog središta Split – napisao je Pero Vićan, koji se Hrvatskom nogometnom savezu obratio, kako je istaknuo, kao predsjednik Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., člana južne skupine Treće hrvatske lige te kao predsjednik Plenuma klubova Treće hrvatske lige – jug.

Vićan ističe kako mu je Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, potvrdio kako nije prisustvovao nikakvoj elektronskoj sjednici Međužupanijskog odbora Nogometnog središta Split.

- Ako je grupa činovnika (tajnika) u dosadi u kojoj se trenutno nalaze, nešto divanila, uzalud im trud svirači – piše Vićan.

Podsjetnik, Nogometno središte Split je prije tri dana uputilo prijedlog Hrvatskom nogometnom savezu da se zbog situacije s koronavirusom zaključi sezona 2019./20. po plasmanu u trenutku prekida u južnoj skupini Treće hrvatske nogometne lige, zatim u svim županijskim ligama te svim ligama mladeži s područja središta. U prijedlogu je stajalo da klubovi Trećih hrvatskih liga, koji ostvaruju pravo, igraju u kvalifikacije za popunu Druge hrvatske lige, te da se Treća HNL jug proširi i da u sezoni 2020./21. broji dva kluba više - 18, da nitko ne ispada, a isto tako da se odigraju kvalifikacije za popunu Treće hrvatske lige - jug.

Isto tako, stajalo je u odluci, kako Nogometno središte Split predlaže HNS-u da se u slučaju prekida Prve hrvatske malonogometne lige ista u sezoni 2020./21. proširi s deset na dvanaest klubova (nitko ne ispada), kao i Prva hrvatska nogometna liga za žene s osam na deset klubova (nitko ne ispada). 

Vićan je napisao kako se čuo s nekoliko predsjednika klubova članova južne skupine Treće hrvatske lige koji su ostali zaprepašteni, i o lažnim zaključcima ne znaju ništa, te je naveo kako će ovih dana, čim se za to steknu zakonski uvjeti, sazvati Plenum klubova Treće hrvatske lige – jug, raspraviti i zauzeti stav.

image
Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. se obratio Hrvatskom nogometnom savezu
25. travanj 2024 17:33